Μπολσονάρου: Θεού θέλοντος, ελπίζω ότι θα μπορέσω να παραστώ στην ορκωμοσία του Τραμπ

cebccf80cebfcebbcf83cebfcebdceaccf81cebfcf85 ceb8ceb5cebfcf8d ceb8ceadcebbcebfcebdcf84cebfcf82 ceb5cebbcf80ceafceb6cf89 cf8ccf84ceb9
ΤΡΑΜΠ ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟΥ

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου είπε πως ελπίζει ότι θα παραστεί στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην περίπτωση που επανεκλεγεί, διατυπώνοντας για μία ακόμη φορά την ακλόνητη στήριξή του στον Αμερικανό ομόλογό του.

Οι δύο χώρες μόλις υπέγραψαν πρωτόκολλα εμπορικών συμφωνιών και η Ουάσιγκτον υποσχέθηκε σήμερα χρηματοδότηση ύψους 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της 5G, με την ελπίδα να δει τη Βραζιλία να απαγορεύει την κινεζική Huawei.

«Θεού θέλοντος, ελπίζω ότι θα μπορέσω να παραστώ στην ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ, που θα επανεκλεγεί σύντομα. Δεν έχω ανάγκη να το κρύψω, μιλάω από την καρδιά μου», δήλωσε ο ακροδεξιός ηγέτης, κατά τη διάρκεια μιας επίσημης τελετής στην Μπραζίλια.

«Δεν πρόκειται για ανάμειξη (στις αμερικανικές εκλογές), όμως εκφράζομαι μέσα από την καρδιά μου, από σεβασμό προς τον αμερικανικό λαό και λόγω της εκτίμησης που ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει προς εσάς», συμπλήρωσε.

Η τελετή διεξήχθη παρουσία του Ρόμπερτ Ο΄ Μπράιαν, συμβούλου εθνικής ασφαλείας του προέδρου Τραμπ, ο οποίος είπε ότι οι δύο χώρες είναι «πιο ενωμένες από ποτέ».

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *