Μπορέλ: Ο χρόνος κυλά και πλησιάζουμε σε καθοριστική στιγμή στη σχέση της ΕΕ με την Τουρκία

cebccf80cebfcf81ceadcebb cebf cf87cf81cf8ccebdcebfcf82 cebacf85cebbceac cebaceb1ceb9 cf80cebbceb7cf83ceb9ceacceb6cebfcf85cebcceb5 cf83
AP 20294502654528

Ο Ζοζέπ Μπορέλ έστειλε το μήνυμα προς την Τουρκία, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βλέπει θετικά μηνύματα από την Άγκυρα. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ επανέλαβε την αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θετικά μηνύματα από την πλευρά της Τουρκίας» τόνισε ο Ζοζέπ Μπορέλ μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ: «την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο» και προσέθεσε ότι «είναι σημαντικό η Τουρκία να καταλάβει ότι η συμπεριφορά της μεγαλώνει την απόστασή της από την ΕΕ».

«Για να επιστρέψουμε στην θετική ατζέντα, όπως ευχόμαστε, θα απαιτήσουμε θεμελιώδη αλλαγή της τακτικής από την πλευρά της Τουρκίας» σημείωσε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μπορέλ ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα δώσει «τις κρίσιμες κατευθύνσεις τον επόμενο μήνα», επισημαίνοντας ότι «ο χρόνος κυλά και πλησιάζουμε σε καθοριστική στιγμή της σχέσης της ΕΕ με την Τουρκία».

Τέλος, ο Ύπατος Εκπρόσωπος έκανε λόγο για «πολύ αρνητικά γεγονότα» αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στα Βαρώσια.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *