Μπορεί ένας ‘ροκάς’ να ακούει και λαϊκά τραγούδια;

cebccf80cebfcf81ceb5ceaf ceadcebdceb1cf82 cf81cebfcebaceaccf82 cebdceb1 ceb1cebacebfcf8dceb5ceb9 cebaceb1ceb9 cebbceb1cf8acebaceac

porto 708

porto 708

 

Όπως δείχνουν τα πράγματα οι σημερινοί νέοι στρέφονται περισσότερο προς την νέα Ελληνική λαϊκή μουσική και απομακρύνονται από το ροκ

 

Αυτό δεν είναι τυχαίο, συμβαίνει ακριβώς ότι και στην Αμερική όπου η κάντρυ σταθερά κερδίζει το ενδιαφέρον των νέων στις περισσότερες πολιτείες, ανεξάρτητα του αν έχει ικανοποιητική ραδιοφωνική κάλυψη.

 

Στις δεκαετίες ’60, ’70 και ’80 το να ακούς ροκ και λαϊκό τραγούδι ήταν κάτι συνηθισμένο, αρκετοί νέοι της εποχής κουβαλάνε μαζί τους όλες αυτές τις καταβολές και με κάθε ευκαιρία δείχνουν το ενδιαφέρον τους για το λαϊκό τραγούδι.

 

Αυτοί που δεν μπορούν να ανεχτούν τα σύγχρονα λαϊκά ακούσματα είναι συνήθως φίλοι του εναλλακτικού ροκ της δεκαετίας του ’80 που αρνούνται να παραδεχθούν ότι αυτή η μουσική δεν συγκινεί πια αφού έκανε τον κύκλο της και βασικά δεν υπάρχουν τα ανάλογα ταλέντα για να την ανανεώσουν.

 

Ο σωστός ροκάς, δεν ακούει απλά λαϊκά, αλλά τα αγαπάει, γιατί αυτά τα τραγούδια σε κάθε χώρα  ακολουθούν τον σφυγμό της εποχής και βάζουν τους νέους στην πρόκληση να ακούσουν μουσική.

 

Ας μην κάνουμε συγκρίσεις με το λαϊκό τραγούδι που υπήρχε στο παρελθόν, το ίδιο θα συμβεί αν συγκρίνουμε και οτιδήποτε άλλο.

 

Κώστας Ζουγρής 

 

 

Γίνε μέλος στην ομάδα μας

 

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!!! από τις 4 στις 5

 

Και μάθε στα παιδιά σου το https://popup.gr/

 

Αγαπάτε την μουσική από το παρελθόν; θέλετε να ξέρετε τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο; σας αρέσει να ενημερώνεστε πρώτοι για τις αυριανές εξελίξεις; στηρίξτε την προσπάθεια μας με 1-2-5-10-20 ευρώ ή όποιο ποσό θέλετε και σας επιτρέπουν τα οικονομικά σας, εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να σας το ανταποδώσουμε. 
{loadposition donate2}

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *