Μυστράς: Ο τέλειος χειμερινός προορισμός

cebccf85cf83cf84cf81ceaccf82 cebf cf84ceadcebbceb5ceb9cebfcf82 cf87ceb5ceb9cebcceb5cf81ceb9cebdcf8ccf82 cf80cf81cebfcebfcf81ceb9cf83

Το πανέμορφο κάστρο δεσπόζει.

Ο λόφος, με την απότομη και κωνοειδή μορφή του, λεγόταν Μυστράς ή Μυζυθράς και λόγω της στρατηγικής του θέσης, αποτελούσε από μόνος του σπουδαίο φυσικό οχυρό.

Η ιστορία του Μυστρά αρχίζει από τα μέσα του 13ου αι., όταν συμπληρώθηκε η κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Φράγκους. Το κάστρο χτίστηκε το 1249, από τον Γουλιέλμο Β΄ Βιλλεαρδουίνο στην κορυφή του λόφου της βυζαντινής καστροπολιτείας και μετά τη μάχη της Πελαγονίας έπεσε στα χέρια των βυζαντινών για να χτιστεί εκεί ο Μυστράς, που ήταν η πρωτεύουσα του Δεσποτάτου.

Η καστροπολιτεία είχε συνεχόμενη πορεία έως και το 1953 αποτελώντας κέντρο των γραμμάτων και των τεχνών, κλείνοντας μέσα της σπουδαίους αυτοκράτορες όπως ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.

Σήμερα ο Μυστράς, κλείνει μέσα στα τείχη του, τέσσερις εγκαταλελειμμένους οικισμούς με σπουδαίες μεταβυζαντινές εκκλησίες, οικίες και παλάτια. Από το 1989 με απόφαση της Unesco, ο Μυστράς εγγράφεται ως πολιτιστικό αγαθό στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Δείτε φωτογραφίες από την υπέροχη καστροπολιτεία του Μυστρά:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στα ΑΕΙ: Ελάχιστη βάση εισαγωγής, όριο φοίτησης και αστυνομία στα Πανεπιστήμια

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: