Νέα καταγγελία για γνωστό σκηνοθέτη: Μου ζήτησε να πάω σπίτι του για να περάσω χωρίς εξετάσεις

cebdceadceb1 cebaceb1cf84ceb1ceb3ceb3ceb5cebbceafceb1 ceb3ceb9ceb1 ceb3cebdcf89cf83cf84cf8c cf83cebaceb7cebdcebfceb8ceadcf84ceb7 cebc
theatro

Ένας 35χρονος καταγγέλλει ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από πασίγνωστο ηθοποιό – σκηνοθέτη, όταν ήταν μόλις 14 ετών.

Πρόκειται γι αμία ακόμη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του θεάματος που έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ένας 35χρονος άνδρας αποκάλυψε μιλώντας στο Open ότι σε ηλικία 14 ετών δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό σκηνοθέτη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη συνάντησή τους λίγα χρόνια αργότερα, όταν ο άνδρας επιθυμούσε να δώσει εξετάσεις σε δραματική σχολή.

Τότε, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης τού είχε προτείνει να πάει στο σπίτι του, λέγοντάς του ότι αν το έπραττε δεν θα χρειαζόταν να δώσει εξετάσεις. 

Ο Χρήστος, όπως δηλώνει ο ίδιος μπροστά στην κάμερα, γνώριζε τον ηθοποιό – σκηνοθέτη από την τηλεόραση, καθώς εκείνη την εποχή πρωταγωνιστούσε σε γνωστό σίριαλ. Οι δυο τους συναντήθηκαν έξω από κινηματογράφο στην πλατεία Αμερικής.

«Άρχισε να μου πιάνει τη μέση και να μου χαϊδεύει τα μαλλιά. Εγώ τον έσπρωξα και του είπα “τι ακριβώς κάνεις εκεί;”», εξομολογήθηκε ο 35χρονος σήμερα Χρήστος.

Λίγο αργότερα ο σκηνοθέτης, όπως είπε ο 35χρονος στον δημοσιογράφο Γιάννη Ρήγο και την κάμερα του Open, τον κάλεσε στο σπίτι του για να πιούν ουίσκι. «Μου είπε, “για να μην τα λέμε εδώ πέρα, δεν πάμε στο σπίτι μου να πιούμε ένα ουίσκι και να κάνουμε και ένα τσιγάρο”;

Εγώ του είπα ότι “είμαι μόνο 14 ετών, ουίσκι όχι μόνο δεν πίνω αλλά δεν ξέρω καν τι είναι. Εγώ κάθε πρωί πίνω γάλα όταν πηγαίνω στο σχολείο”. Όταν του είπα αυτό το πράγμα τα μάτια του έλαμψαν, γιατί εγώ ακόμα πήγαινα σχολείο και έπινα ακόμα γάλα». 

Ο ίδιος ο 14χρονος τότε Χρήστος, όπως ισχυρίζεται, αρνήθηκε την πρόταση και έφυγε. Ωστόσο, εκείνη δεν ήταν η τελευταία φορά που συνάντησε τον γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη. Πέντε χρόνια αργότερα, ο νεαρός θέλοντας να κυνηγήσει το όνειρο του να γίνει ηθοποιός, πήγε σε μία δραματική σχολή για να ρωτήσει τι χρειάζεται προκειμένου να δώσει εξετάσεις. Εκεί έπεσε για δεύτερη φορά πάνω στον ίδιο άνθρωπο.

«Πήγα το χαρτί και τον αποχαιρέτησα για να φύγω. Εκείνος με σταμάτησε και μου είπε να πάω σπίτι του για να δούμε πώς θα μπορούσα να μπω χωρίς εξετάσεις. Εκεί τα έχασα πιο πολύ από ποτέ και μου διέκοψε το όνειρο να γίνω ηθοποιός».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, έχει στείλει εγγράφως καταγγελία στο ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών), στην οποία αναφέρει το όνομα του καταγγελόμενου.

ΠΗΓΗ