Νέα μέτρα: Οι αλλαγές στο Δημόσιο – Πώς θα πηγαίνουν στις δουλειές τους οι εργαζόμενοι

cebdceadceb1 cebcceadcf84cf81ceb1 cebfceb9 ceb1cebbcebbceb1ceb3ceadcf82 cf83cf84cebf ceb4ceb7cebccf8ccf83ceb9cebf cf80cf8ecf82 ceb8
facebookprosopiko arithmos politi

Νέα μέτρα: Ανακοινώσεις έκανε το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του – Τα νέα μέτρα αφορούν κυρίως στους μη εμβολιασμένους, ενώ αλλαγές θα έρθουν από Δευτέρα και στο δημόσιο.

Τα νέα μέτρα εκτός από τους μη εμβολιασμένους αφορούν και τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο.

«Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι μη εμβολιασμένοι πολίτες αποκλείονται από όλους τους κλειστούς χώρους, όπου δεν θα μπορούν πλέον να εισέρχονται ούτε με την επίδειξη αρνητικού τεστ.

Αναφορικά με την λειτουργία των εκκλησιών ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. «Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους. Όπως είπε, για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Πότε λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Ξεκινάει podcast – Τι θέμα θα έχει η εκπομπή της

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *