Νέα μέτρα: Τι θα γίνει με τη μάσκα στα σχολεία και τα τεστ για όσους θέλουν να αθληθούν

cebdceadceb1 cebcceadcf84cf81ceb1 cf84ceb9 ceb8ceb1 ceb3ceafcebdceb5ceb9 cebcceb5 cf84ceb7 cebcceaccf83cebaceb1 cf83cf84ceb1 cf83cf87
facebookmahtitis maska

Η χρήση μάσκας στα σχολεία και οι χώροι αθλητισμού συζητήθηκαν από τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη

Οι προσαρμογές που θα πρέπει να γίνουν σε επιμέρους τομείς της καθημερινότητας πέραν των μέτρων που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους και θα ισχύσουν μέχρι τον Μάρτιο του 2022 απασχόλησαν τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας που εξετάζουν τα επιδημιολογικά στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο δύο ήταν οι τομείς που απασχόλησαν τους ειδικούς: τα σχολεία και ειδικότερα η χρήση μάσκας σε αυτούς και οι αθλητικοί χώροι ως προς τα τεστ που θα πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να αθληθούν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες για τη μάσκα στα σχολεία προτάθηκε να είναι υποχρεωτική η χρήση της τόσο στις σχολικές αίθουσες όσο και στα φοιτητικά αμφιθέατρα σε εφαρμογή της γενικότερης οδηγίας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους. Όσον αφορά τα πρωτόκολλα σχετικά με το κλείσιμο ή όχι σχολικών τάξεων ή μονάδων σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού η οριστικοποίησή τους αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Για τους αθλητικούς χώρους φαίνεται να προκρίνεται μια αλλαγή όσον αφορά τα τεστ που θα πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να αθληθούν καθώς τα self test προτείνεται να αντικατασταθούν με rapid test ενώ ερώτημα είναι και η συχνότητα της υποβολής σε διαγνωστικό έλεγχο δεδομένης της διαφορετικής φύσης των αθλημάτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισήγηση των ειδικών είναι ο αριθμός των τεστ να διαμορφωθεί ανάλογα με την επικινδυνότητα του κάθε αθλήματος – καθώς τα αθλήματα με σωματική επαφή θεωρούνται υψηλότερου κινδύνου – με όσα ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να συνοδεύονται από δύο τεστ την εβδομάδα και όσα ανήκουν στις ομάδες χαμηλού κινδύνου να συνοδεύονται από ένα τεστ την εβδομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανδημία: Καμία πιθανότητα για οριζόντια μέτρα – Στοίχημα η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *