Νέα Σμύρνη: Μένει στη φυλακή ο «Ινδιάνος» – Γιατί είπε «όχι» στην αποφυλάκιση η ανακρίτρια

cebdceadceb1 cf83cebccf8dcf81cebdceb7 cebcceadcebdceb5ceb9 cf83cf84ceb7 cf86cf85cebbceb1cebaceae cebf ceb9cebdceb4ceb9ceaccebdcebf
facebookindianos18321sk

«Όχι» στην αποφυλάκιση του αποκαλούμενου «Ινδιάνου», του ανθρώπου που κατηγορείται για την επίθεση σε βάρος αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, είπε η 13η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Στην διάταξή της απορρίπτει την προσφυγή του κατηγορούμενου επισημαίνοντας ότι δεν ταυτοποιούνται οι εμφανιζόμενοι στο βίντεοληπτικό υλικό. «Ακόμη και στην περίπτωση που πράγματι το άτομο που εμφαίνεται να εισέρχεται στις 18.20 στο πάρκο της Ελευσίνας ταυτίζεται με τον κατηγορούμενο, δεν διακριβώθηκε ο χρόνος και το σημείο αναχώρησης του από το πάρκο. Ως εκ τούτου η παραδοχή ότι ο κατηγορούμενος αφίχθη στο εν λόγω πάρκο στις 18.20 (ώρα καταγραφικού) άλλως 18:14 (πραγματική ώρα) ενόψει του ότι δεν εξηγήθηκε για ποιο λόγο δεν καταγράφηκε και η έξοδος αυτού από το πάρκο και το σημείο εξόδου, δεν αποκλείει την ακόλουθη μετάβαση του στην περιοχή της Νέας Σμύρνης δεδομένου ότι το επίδικο περάστε περιστατικό έλαβε χώρα στις 19:20 και η απόσταση με όχημα από την Ελευσίνα προς την Αθήνα (σε ώρα μη αιχμής) υπολογίζεται στα 20 λεπτά.» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση σημειώνει ότι εκκρεμεί η έκδοση βουλεύματος για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του κινητού του, η αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από πλήθος καταστημάτων γύρω από το σημείο της επίθεσης, τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων βιολογικού υλικού DNA, δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και κλήση μαρτύρων.

Τα επίμαχα πορίσματα από τις ανακριτικές πράξεις όπως τονίζει «θα φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα για την περαιτέρω διερεύνηση της αλήθειας».

Κατά την ανακρίτρια, δεν προέκυψε ότι εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκε σε βάρος του κατηγορουμένου το μέτρο της προσωρινής κράτησης και κατά συνέπεια απέρριψε ως ουσιαστικά αβάσιμη την αίτησή του κατηγορουμένου και ήδη προσωρινά κρατούμενου στο κατάστημα κράτησης Τρικάλων.

Την άρση της προσωρινής κράτησης ζήτησε ο εισαγγελέας

Να αφεθεί ελεύθερος ζήτησε ο εισαγγελέας, καθώς όπως εξηγεί στην πρόταση του, «από την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου για τις πράξεις τις οποίες κατηγορείται. Ειδικότερα, η εμπλοκή του στηρίζεται κυρίως στις ένορκες καταθέσεις του Γ.Α., αν διαστάσει συζύγου της αδελφής του κατηγορουμένου. (…) Σημειωτέον, ότι τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η αδερφή του ισχυρίστηκαν ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας επισκεπτόταν συχνά το σπίτι τους, παρά την άρνηση τους, δημιουργώντας επεισόδια και απειλώντας τους, επιρρίπτοντας ευθύνες αποκλειστικά στον κατηγορούμενο για την απομάκρυνση του από την οικία».

Όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας, «από την κατοίκων έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του κατηγορουμένου μόλις 4 h μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού στη νέα Σμύρνη, δε βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε ο κατηγορούμενος κατά τους ισχυρισμούς του μάρτυρα, δηλαδή σκουρόχρωμο παντελόνι φόρμας με λευκή ρίγα στα πλάγια και μπουφάν χρώματος χακί που στο πίσω μέρος είχε είδος ανοιχτόχρωμης στάμπας». Μάλιστα, ο ίδιος άνθρωπος είχε δώσει λίγες ημέρες αργότερα συνέντευξη λέγοντας πως πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και πως δεν είχε δει ποτέ τον κατηγορούμενο στη Νέα Σμύρνη.

«Όλα τα ανωτέρω γεγονότα καταδεικνύουν πως η μαρτυρία του δεν είναι αξιόπιστη και τα κίνητρα του είναι διαφορετικά από αυτά της αφορούν τις καταθέσεις της ουσιαστικής αλήθειας. Προς τούτο συντείνει και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας έχει καταδικαστεί για το αδίκημα της ψεύδους καταγγελίας όταν είχε τηλεφωνήσει στην άμεση δράση για να ενημερώσει πως το Χολαργό έχει γίνει επίθεση αναρχικών σε αστυνομικό εταιρείας security».

Τι λέει ο Δικηγόρος του «Ινδιάνου»

«Η εισαγγελία που άσκησε την ποινική δίωξη, που πρότεινε την προσωρινή κράτηση μετά την απολογία του, έρχεται υπό το βάρος των όσων προέκυψαν κατά την ανακριτική διαδικασία και ζητεί την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας και μάλιστα άνευ περιοριστικών όρων, αφού αποδυναμώθηκαν πλήρως οι ενδείξεις εμπλοκής του στα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Η ανακρίτρια όμως συνεχίζει ανεξήγητα και νομικά αδικαιολόγητα να εμμένει στην προσωρινή κράτηση ενός αθώου συμπολίτη μας, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με τη δικογραφική πραγματικότητα και την κοινή λογική. Θα προσβάλλουμε άμεσα τη διάταξή της στο Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποκαταστήσουμε αυτό το τραύμα της Δικαιοσύνης» δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Παύλος Σαράκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμός: Αυτά είναι τα SMS που ήδη πήγαν στους 30άρηδες για να κλείσουν ραντεβού

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *