Νέα ταινία για τον David Bowie με την έγκριση της οικογένειάς του

cebdceadceb1 cf84ceb1ceb9cebdceafceb1 ceb3ceb9ceb1 cf84cebfcebd david bowie cebcceb5 cf84ceb7cebd ceadceb3cebacf81ceb9cf83ceb7 cf84ceb7cf82

«Δεν είναι ούτε ντοκιμαντέρ ούτε βιογραφική ταινία, αλλά μία καθηλωτική κινηματογραφική εμπειρία».

Σε προετοιμασία βρίσκεται μία νέα ταινία για τον David Bowie που δεν έχει ακόμη τίτλο, αλλά έχει την έγκριση της οικογένειας του εκλιπόντος rock καλλιτέχνη.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, πηγές που μίλησαν στο «Variety» σημείωσαν ότι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance μπορεί να φιλοξενήσει την πρεμιέρα της ταινίας, δεδομένου ότι είναι πολύ κοντά στην έκτη επέτειο από τον θάνατο του David Bowie, στις 10 Ιανουαρίου.

Η νέα ταινία θα σκηνοθετηθεί από τον Brett Morgen, τον ίδιο άνθρωπο πίσω από την ταινία «Kurt Cobain: Montage of Heck» του 2015. Για εκείνη την ταινία, ο Morgen χρησιμοποίησε ερασιτεχνικά βίντεο και υλικό και την προσωπικά έργα τέχνης του frontman των Nirvana για να αφηγηθεί την ιστορία του, ενώ πρόσθεσε και εμφανίσεις της συζύγου του Cobain, Courtney Love, και των συνεργατών του Dave Grohl και Krist Novoselic.

Ο David Bowie θα είναι το επόμενο είδωλο που θα τραβήξει την προσοχή του Morgen.

Ο σκηνοθέτης έχει περάσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια χτενίζοντας χιλιάδες ώρες σπάνιου υλικού από συναυλίες για το πρότζεκτ. Η ταινία που «δεν είναι ούτε ντοκιμαντέρ ούτε βιογραφική ταινία, αλλά μία καθηλωτική κινηματογραφική εμπειρία», έχει την έγκριση της χήρας του David Bowie, Iman.

Η Iman ήταν ενάντια σε μια παραδοσιακή βιογραφική ταινία και παρέμενε ανένδοτη στην απόφασή της. «Είναι απλά τόσο ιδιωτικό», εξήγησε στο «Variety». «Επίσης, είναι μια οικογενειακή απόφαση. Είναι πάντα ένα “όχι”. Πάντα ρωτάμε ο ένας τον άλλον: “Θα το έκανε;”. Δεν θα το έκανε. Θέλουμε να τιμήσουμε την απόφασή του», πρόσθεσε.

Η ταινία του Brett Morgen, ωστόσο, «έχει τη συνεργασία και την υποστήριξη της Iman και των διαχειριστών της περιουσίας του Bowie», σε πλήρη αντίθεση με την ταινία «Stardust» του 2020.

Εκείνη η ταινία, η οποία εξιστορεί τα γεγονότα που οδήγησαν τον Bowie να αναπτύξει τον χαρακτήρα του «Ziggy Stardust», επικρίθηκε από τον γιο του τραγουδιστή, Duncan Jones.

«Αν θέλετε να δείτε μια βιογραφική ταινία χωρίς τη μουσική του ή την έγκριση της οικογένειάς του εξαρτάται από εσάς», είχε δηλώσει όταν ανακοινώθηκε το «Stardust».

David Bowie - Hit Channel

ΠΗΓΗ