Νέα Υόρκη: Η Εβδομάδα Μόδας επιστρέφει με μάσκες, αποστάσεις και πιστοποιητικά εμβολιασμού

cebdceadceb1 cf85cf8ccf81cebaceb7 ceb7 ceb5ceb2ceb4cebfcebcceacceb4ceb1 cebccf8cceb4ceb1cf82 ceb5cf80ceb9cf83cf84cf81ceadcf86ceb5ceb9
fashion show

Ο κορονοϊός έφερε τα πάνω – κάτω και στην βιομηχανία της μόδας, που έχει αρχίσει να ανοίγει ξανά τις πύλες της προς τον κόσμο. Στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία καλείται να προσαρμοστεί και η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, μετά από δύο χρόνια υβριδικών και εικονικών εκδηλώσεων. 

Νωρίτερα τον Αύγουστο, το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) ανακοίνωσε ότι οι συμμετέχοντες στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικά πλήρη εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Ο οργανισμός έχει πλέον καθορίσει περαιτέρω περιορισμούς και οδηγίες που οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να ακολουθούν ενώ παρακολουθούν τις επιδείξεις μόδας.

Η επερχόμενη Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης είναι η πρώτη σε σχεδόν δύο χρόνια, αφού οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν σε ψηφιακές πλατφόρμες ως απάντηση στις αυξανόμενες ανησυχίες για τον κορονοϊό. Με τις επιδείξεις μόδας να διεξάγονται κανονικά φέτος, καθορίζονται κατευθυντήριες γραμμές σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις συστάσεις των αρμόδιων αρχών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του CFDA Στιβ Κολμπ σε ανακοίνωση του διευκρίνισε ότι οι παρευρισκόμενοι ενθαρρύνονται τώρα να φορούν μάσκες συνεχώς σε εσωτερικούς χώρους, εκτός εάν βρίσκονται σε καθορισμένους χώρους φαγητού ή όταν είναι σε εξέλιξη επίδειξη μόδας. Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους συνιστάται έντονα από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης και το Κέντρο Ελέγχου και Προστασίας Νοσημάτων, μέτρο που υποστηρίζεται έντονα από το CFDA.

Επιπλέον, ο οργανισμός έχει ανακοινώσει σχέδια για μείωση του αριθμού των επισκεπτών στους χώρους, ενώ παράλληλα θα υπάρχει απόσταση μεταξύ των καθισμάτων. Ένας υπαίθριος χώρος προστέθηκε επίσης για δεύτερη φορά στην ιστορία της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης επιτρέποντας στους σχεδιαστές να επιλέξουν μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής προβολής για τους καλεσμένους.

Το CFDA έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα συνεργαστεί με την Clear, η οποία θα παρέχει σε όλους τους σχεδιαστές, μέλη του πρόσβαση στην τεχνολογία της κάρτας υγείας. Η εφαρμογή Clear παρέχει στα άτομα πιστοποιημένο δελτίο εμβολιασμού, προσφέροντας έναν εύκολο τρόπο παροχής πληροφοριών εμβολιασμού στις επιδείξεις. Το CFDA ενθαρρύνει όλους τους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΗΓΗ