Νέες αποκαλύψεις για Φουρθιώτη: Οι «ιδιορρυθμίες», οι τρομοκράτες και το «αφύλαχτο» σπίτι

cebdceadceb5cf82 ceb1cf80cebfcebaceb1cebbcf8dcf88ceb5ceb9cf82 ceb3ceb9ceb1 cf86cebfcf85cf81ceb8ceb9cf8ecf84ceb7 cebfceb9 ceb9ceb4
facebookfourthiotis

Φωτογραφίες από τις επιθέσεις στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο περιλαμβάνονται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης.

Πρόκειται για υλικό από τις φθορές που προκλήθηκαν από την επίθεση με Καλάσνικοφ στις 17 Απριλίου 2021 αλλά και από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 22 Απριλίου 2021.

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται καταθέσεις αστυνομικών που δέχτηκαν στις 16 Απριλίου 2021 επίθεση με Καλάσνικοφ στη Νέα Ερυθραία. Δράστες φέρονται οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν ως φυσικοί αυτουργοί των χτυπημάτων στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη.

«Ο οδηγός δεν ήταν πολύ ψηλός, ούτε πολύ κοντός και ήταν κανονικού σωματότυπου, ίσως ελαφρώς εύσωμος. Ο συνοδηγός ήταν περίπου σαν τον οδηγό σωματικά, φόραγε σκούρο παντελόνι και σκούρο μπουφάν, φόραγε κράνος (…) Ο συνοδηγός άνοιξε τον σάκο που είχε στα πόδια του και έβγαλε από το εσωτερικό του ένα μακρύ όπλο και αφού απέρριψε στο έδαφος το σάκο, έπειτα αφού γύρισε τον κορμό του σώματός του προς την αριστερή πλευρά σημάδεψε με το όπλο εμένα και τους συναδέλφους μου που επιβαίναμε σε δύο μηχανές και πυροβόλησε προς το μέρος μας και ενώ βρισκόμασταν σε απόσταση περίπου δεκαπέντε μέτρων βολή κατά βολή τουλάχιστον τέσσερις φορές με σκοπό να μας πλήξει. Ο δράστης πυροβόλησε με το δεξί χέρι στη σκανδάλη. Οι βολές έγιναν ενώ οι δράστες κινούνταν με τη μοτοσικλέτα επί της Θησέως με κατεύθυνση προς τον Άγιο Στέφανο».

Τα δύο άτομα που συνελήφθησαν για την επίθεση στους αστυνομικούς αρνούνται την κατηγορία. Ο Κωνσταντίνος Γώγος, δικηγόρος ενός εκ των δύο, δήλωσε ότι «τα στίγματα από τα κινητά τους τηλέφωνα θα αποδείξουν ότι την ώρα του συμβάντος δεν βρίσκονταν εκεί. Κατηγορούν δύο άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση»

Ο 48χρονος κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ. ότι «είμαι άνεργος και μου ζήτησε ο … να πάω μαζί του για τη φύλαξη του Μένιου και στο Party Fm. Μου είπε ότι ο μισθός θα είναι 1500 € και αμέσως είπα ναι κι έτσι ξεκινήσαμε τη φύλαξη. Με όλες αυτές τις πράξεις δεν έχουμε καμία σχέση ούτε εγώ ούτε ο…. Υποψιάστηκα ότι ήθελε κι άλλα πράγματα αλλά δεν είμαι βέβαιος. Για ότι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθος συνεννόησης του Μένιου με τα άτομα που είχε βρει αυτός, έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο…. Επίσης δεν κάναμε καμιά άλλη πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου. Είχα αφήσει ένα σάκο ορειβασίας στο κανάλι και γι’ αυτό το λόγο βρέθηκε το DNA μου στο σάκο ενώ εγώ δεν βρισκόμουν εκεί».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός κατέθεσε:

«Ξέρω το Μένιο Φουρθιώτη από το 2010, όταν δούλευα στο κανάλι Έψιλον ως φύλακας. Δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη σχέση. Κάποιες φορές με έπαιρνε για να τον συνοδεύσω από το κανάλι προς το σπίτι και στο ραδιοφωνικό σταθμό. Τις τελευταίες ημέρες, σχεδόν την τελευταία εβδομάδα πήγαινα κάθε μέρα και του έκανα συνοδεία από το σπίτι στο κανάλι και το αντίθετο.

Τις τελευταίες μέρες πήγα για συνοδεία του Φουρθιώτη μαζί με τον…, με τον οποίο δουλεύαμε μαζί στην φύλαξη του καναλιού και του ραδιοφωνικού σταθμού. Ο Φουρθιώτης μου είπε ότι κάποιος αστυνομικός που είναι στη φύλαξη του καναλιού αποπειράθηκε να τον σκοτώσει και γι’ αυτό μου ζήτησε να πηγαίνω περισσότερες ημέρες για την συνοδεία του. Μου είπε ότι δεν τον καλύπτει η αστυνομία γιατί του κόψανε τα άτομα και έχει πρόβλημα με τρομοκράτες.

Τώρα που το θυμάμαι καλύτερα, τις τελευταίες οκτώ με εννέα ημέρες πηγαίναμε κάθε μέρα στο σπίτι του είτε για να τον πάρουμε είτε για να τον αφήσουμε. Μια φορά είχε ζητήσει από εμένα αλλά και από το… να του βρούμε άτομα για συνοδεία και security. Απ’ ό,τι κατάλαβα θα έδινε περισσότερα λεφτά σ’ αυτά τα άτομα. Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, ο Φουρθιώτης μου είχε ζητήσει να του βρω τα άτομα.

Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν ούτε και ο…. Δεν θα μπαίναμε σε καμιά άλλη διαδικασία η πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου. Αυτό θέλω να το τονίσω. Αρχίσαμε να δουλεύουμε από 19 Απριλίου 2021.

Επίσης θυμάμαι ότι πριν τρεις μέρες και χωρίς να έχουμε σταματήσει να πηγαίνουμε για συνοδεία μας φώναξε στο κανάλι και μας είπε ότι και πάλι δεν έχει security στο σπίτι γιατί κανείς δεν θέλει να τον αναλάβει και γι’ αυτό μας ζήτησε να πηγαίνουμε για πιο πολλές ώρες. Δηλαδή μας ζήτησε σχεδόν να είμαστε όλη την ώρα μαζί του.

Εγώ δεν συμφώνησα και εκείνος άρχισε να μας φωνάζει και να λέει: « Να πάτε να τους βρείτε. Βρείτε τους. Βρείτε τους. Μου έκαναν ζημιά», Εννοώντας τα άτομα που το έκαναν τα χτυπήματα στο σπίτι του».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης αρνείται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες και κάνει λόγο για συκοφαντίες σε βάρος του.

Επιστολή Μένιου Φουρθιώτη στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Επιστολή στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. είχε αποστείλει ο Μένιος Φουρθιώτης στις 25 Απριλίου 2021, δύο μόλις ημέρες πριν τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις με στόχο το σπίτι του στον Διόνυσο.

Ο γνωστός παρουσιαστής ζητούσε από τον αρχηγό της Αστυνομίας να του χορηγηθεί προσωπική συνοδευτική συνοδεία και μάλιστα «εντός μίας ώρας».

Όπως αποκαλύπτεται από μέρος της δικογραφίας που φέρνει στο φως το newsbomb, ο Μένιος Φουρθιώτης αναφέρει προς τον αρχηγό: «Ζητώ άμεσα εντός μίας ώρας την προσωπική συνοδευτική συνοδεία μου επί βάσεως 7 ημέρες την εβδομάδα, καθώς και τη φρούρηση επί 24ωρου βάσεως 7 ημέρες την εβδομάδα της οικίας μου».

Ο παρουσιαστής γράφει στην «αίτηση-καταγγελία» ότι κινδυνεύει ύστερα από σειρά επιθέσεων που έχει δεχτεί. Επικαλείται μάλιστα την επίθεση της 22ης Απριλίου 2021, που αναφέρεται στη σε βάρος του δικογραφία. Στη συνέχεια, παραθέτει σειρά επιθέσεων:

«Μετά από επίθεση με χρήση όπλου μέσα στον τηλεοπτικό σταθμό και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μου από τα χτυπήματα των δραστών, οι οποίοι σας είναι γνωστοί καθώς υπάρχει ήδη εκδοθείσα αμετάκλητη δικαστική απόφαση περί αυτού».

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας παρατίθεται κατάθεση του Φουρθιώτη για τους πυροβολισμούς στο σπίτι του, με τον παρουσιαστή να αναφέρει ότι κινδυνεύει από αστυνομικούς:

«Ως εκδότης της κυριακάτικης εφημερίδας «Αποκαλυπτικά», έχω ρεπορτάζ το οποίο θα δημοσιευόταν από το Μάρτιο του 2020 ως κεντρικό εξώφυλλο με τίτλο «Οι αστυνομικοί φρουροί λειτουργούν ως μπράβοι σε επιχειρήσεις – εκ του νόμου παράνομο». Οι σύνοδοι οι οποίοι είχα τότε και με ακολουθούσαν όντες οι ίδιοι εντός του προσωπικού μου οχήματος άκουγαν τις συνομιλίες μου με τους συνεργάτες της εφημερίδας προκειμένου να προβούν στη σύνταξη και στα στοιχεία για την ανάδειξη του ρεπορτάζ. Αυτό που σας αναφέρω έγινε κυρίως κατά το χρονικό διάστημα από τις 14 έως και τις 31 Μαρτίου», κατάθεσε ο παρουσιαστής.

Στη συνέχεια περιέγραψε περιστατικό που είχε με αστυνομικό και όπως υποστήριξε, ο αστυνομικός της δικής του φρουράς επιχείρησε να τον καλύψει, αφήνοντας τον να φύγει από το σημείο του διαπληκτισμού. Στη συνέχεια ο Μένιος Φουρθιώτης ανέφερε ότι δύο αστυνομικοί της φρουράς του γνώριζαν την πρόθεση του να δημοσιοποιήσει και το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Στο άκουσμα αυτό οι άνθρωποι αυτοί με πιεστικό τρόπο μου ζητά να μην προχωρήσω στην δημοσίευση του άρθρου. Περαιτέρω ο (…) ζήτησε 500 € μηνιαίως ως πρόσθετη αμοιβή για την φύλαξη μου πράγμα το οποίο κατήγγειλε στην υπηρεσία του. Ομοίως ο (…) μου ζήτησε 1500 € μηνιαίως προκειμένου να δεχθεί να οριστικοποιηθεί στην συνοδεία μου, προφασιζόμενός οτι έτσι συνηθίζεται, το οποίο επίσης κατήγγειλα στην υπηρεσία του. Στη συνέχεια ο επικεφαλής της συνοδείας μου, που από μόνος του τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση, με προειδοποιούσε συνεχώς να μην προβώ στην εκτέλεση του δημοσιογραφικού λειτουργήματός και να δημοσιεύσω το άρθρο», ανέφερε ο παρουσιαστής.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι δύο αστυνομικοί της φρουράς του συνεργάζονται με έναν εν ενέργεια αστυνομικό, «ο οποίος τους τοποθετεί με μεροκάματο να φυλούν αποθήκες στην οδό Ορφέως, πίσω από την Πέτρου Ράλλη στην Αθήνα και σε άλλα σημεία και επιχειρήσεις, όπως πάρκινγκ, γάμους, επιχειρηματίες». Ο παρουσιαστής έδωσε δε και όνομα, αλλά και κινητό τηλέφωνο προκειμένου οι αστυνομικοί να τον εντοπίσουν, ενώ ανέφερε πως ο ένας αστυνομικός του δουλεύει παράνομα σε εταιρία επίπλων.

«Ο (…) Με ενημέρωσε και με απείλησε, χρησιμοποιώντας πολιτικά πρόσωπα όπως τον τέως υπουργό και δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη, ότι θα βρισκόμουν άσχημα μπλεγμένος» είπε ο παρουσιαστής και συμπλήρωσε ότι τον κάλεσε υψηλά ιστάμενο στέλεχος της αστυνομίας προκειμένου να αποσύρει τις κατηγορίες, σε διαφορετική περίπτωση, «μου δήλωσε ότι αν δεν το επράττα θα έβλεπα τι θα πάθω και τι θα μου συνέβαινε». Μάλιστα, ο ίδιος λέει ότι πανικοβλήθηκε και απέσυρε τις κατηγορίες.

«Όλα τα ανωτέρω σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους σύνοδούς που κάνουν τις ίδιες δουλειές, ξεκίνησε ένας ανελέητος πόλεμος, όπως προείπα κατάμηνύθηκαν καθώς έδωσαν από τα υπηρεσιακά e-mail τους τα απόρρητα υπηρεσιακά έγγραφα αιτημάτων μου για παροχή ασφαλείας, που περιείχαν τα πλήρη προσωπικά μου στοιχεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πανελληνίως και παγκοσμίως λόγω του διαδικτύου να γνωρίζουν άπαντες τους τόπους κατοικίας και εργασίας μου», κατέθεσε ο παρουσιαστής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεγάλες προσδοκίες από το φάρμακο που έρχεται από το Ισραήλ – Ξεκινούν κλινικές δοκιμές

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *