Νέο εργοστάσιο κατασκευής επεξεργαστών 3nm στις ΗΠΑ από τη Samsung

cebdceadcebf ceb5cf81ceb3cebfcf83cf84ceaccf83ceb9cebf cebaceb1cf84ceb1cf83cebaceb5cf85ceaecf82 ceb5cf80ceb5cebeceb5cf81ceb3ceb1cf83
i samsung etoimazei 3nm ergostasio stis ipa

Σύμφωνα με αναφορά από κινέζικες πηγές, η Samsung στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής μικροεπεξεργαστών (όπως των γνωστών Exynos chipsets της) στο Texas των ΗΠΑ, μια επένδυση της τάξως των $10 δις.

Ο στόχος είναι το εργοστάσιο να λειτουργήσει πλήρως μέχρι το 2023, βοηθώντας τη Samsung να παραμείνει ανταγωνιστική απέναντι σε κολοσσούς του κλάδου όπως η TSMC. Επίσης, αρκετές μεγάλες πολυεθνικές αρχίζουν να “απομακρύνονται” από την Ασία, όσον αφορά τις μονάδες παραγωγής τους. Τόσο ευρωπαϊκές, όσο και αμερικάνικες εταιρείες τεχνολογίας δείχνουν να επιθυμούν τον “επαναπατρισμό” της παραραγωγής τους, τόσο για λόγους ασφάλειας και εθνικής στρατηγικής, όσο και για λόγους κόστους. Χώρες όπως η Κίνα εξακολουθούν να διαθέτουν φθηνά εργατικά χέρια, αλλά η ψαλίδα έχει κλείσει τα τελευταία χρόνια και οι ισορροπίες ίσως ανατραπούν εντός της τρέχουσας δεκαετίας. Όσο για τη Samsung συγκεκριμένα, θέλει ένα μεγαλύτερο κομμάτι της αμερικάνικης “πίτας” και η μονάδα στο Texas θα την βοηθήσει σε αυτό.

Θυμίζουμε πως η Samsung μόλις άρχισε να τοποθετεί σε συσκευές της τα Exynos 2100 chipsets που κατασκευάζονται στα 5nm, συγκεκριμένα στα Galaxy S21 Series. Τα 3nm είναι το επόμενο, σημαντικό βήμα και οι Κορεάτες θέλουν να παραμείνουν μπροστά στις εξελίξεις της αγοράς.
ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *