Νέο ντοκιμαντέρ για τους Beatles από τον Peter Jackson

cebdceadcebf cebdcf84cebfcebaceb9cebcceb1cebdcf84ceadcf81 ceb3ceb9ceb1 cf84cebfcf85cf82 beatles ceb1cf80cf8c cf84cebfcebd peter jackson
beatles get back 14310664

Ένα ντοκιμαντέρ που οι θαυμαστές των Beatles ονειρεύονταν εδώ και καιρό.

Το επόμενο πρότζεκτ του Peter Jackson ανακοινώθηκε: Μια αναθεωρημένη εκδοχή του ντοκιμαντέρ «Let It Be» για τους Beatles που θα προβληθεί στο Disney+.

Ο σκηνοθέτης της κινηματογραφικής σειράς ταινιών «Lord of the Rings» θα χρησιμοποιήσει 55 ώρες στιγμιότυπα από το στούντιο που αρχικά γυρίστηκαν από τον σκηνοθέτη Michael Lindsay-Hogg για την αρχική ταινία του 1970.

Ο Paul McCartney είχε προηγουμένως υπαινιχθεί ότι μια νέα έκδοση του «Let It Be» ήταν στο στάδιο της επεξεργασίας και ότι ήταν από τις ηχογραφήσεις στο πρωτότυπο ντοκιμαντέρ – οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μόλις ένα χρόνο πριν από τη διάλυση του συγκροτήματος.

Ο Peter Jackson ανέφερε σε δήλωση για τη δημιουργία της νέας ταινίας: «Οι 55 ώρες από  στιγμιότυπα που δεν έχουν προβληθεί ποτέ πριν και οι 140 ώρες ήχου που διατίθενται σε εμάς διασφαλίζουν ότι αυτή η ταινία θα είναι απόλυτα ρεαλιστική με ελάχιστες παρεμβολές, ένα ντοκιμαντέρ που οι θαυμαστές των Beatles ονειρεύονταν εδώ και καιρό».

«Είναι σαν μια μηχανή του χρόνου που μας μεταφέρει πίσω στο 1969 και μπαίνουμε στο στούντιο βλέποντας αυτούς τους τέσσερις φίλους να κάνουν υπέροχη μουσική μαζί», υπογράμμισε.

Για τους θαυμαστές που ενδιαφέρονται για την αρχική ταινία του Michael Lindsay-Hogg, η Apple Corps επιβεβαίωσε ότι η εκδοχή του θα κυκλοφορήσει «μετά την προβολή του νέου ντοκιμαντέρ».

Ο Peter Jackson συμφώνησε με τον Paul McCartney ότι το πρωτότυπο δεν αντιπροσωπεύει αυτό που πραγματικά συνέβαινε στο στούντιο εκείνη την εποχή.

«Ανακουφίστηκα που ανακάλυψα ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από τον μύθο», είπε ο Jackson.

«Αφού εξέτασα όλα τα πλάνα και τον ήχο που κατέγραψε ο Michael Lindsay-Hogg δεκαοχτώ μήνες προτού το θρυλικό συγκρότημα διαλυθεί, θεωρώ ότι είναι απλώς ένας καταπληκτικός ιστορικός θησαυρός», συνέχισε.

«Σίγουρα, υπάρχουν στιγμές δράματος, αλλά καμία από τις αντιπαραθέσεις με τις οποίες το πρότζεκτ συνδέεται εδώ και πολύ καιρό. Το να παρακολουθείς τους John, Paul, George και Ringo να δουλεύουν μαζί, δημιουργώντας κλασικά σήμερα τραγούδια από το μηδέν, δεν είναι μόνο συναρπαστικό, είναι διασκεδαστικό, αναζωογονητικό και εκπληκτικά οικείο», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΠΗΓΗ