Νέο Σχέδιο για την υποστήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο

cebdceadcebf cf83cf87ceadceb4ceb9cebf ceb3ceb9ceb1 cf84ceb7cebd cf85cf80cebfcf83cf84ceaecf81ceb9cebeceb7 cebaceb1ceb9 cf80cf81cebfcf8e

thaleia

Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στα πλαίσια του νέου Σχεδίου Ενίσχυσης Νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας το οποίο περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα «Θ.Αλ.Ε.Ι.Α» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α) της ΕΕ και την Κυπριακή Δημοκρατία, ανακοινώσε σήμερα το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Το Σχέδιο στοχεύει στην ανάπτυξη, υποστήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας δίνοντας έμφαση σε ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως είναι οι νέοι και οι γυναίκες που αξιοποιώντας τις γνώσεις, την εμπειρία, την κατάρτιση και τα ταλέντα τους, επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά σε οποιανδήποτε οικονομική δραστηριότητα εξαιρουμένων αυτών που αναφέρονται στους Οδηγούς των Σχεδίων. Την ευθύνη της διαχείρισης και εφαρμογής του Σχεδίου, έχει το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) και πιο συγκεκριμένα η Υπηρεσία Βιομηχανίας και Τεχνολογίας του Υπουργείου.

Το συγκεκριμένο σχέδιο απευθύνεται σε νέους και νέες της ηλικιακής ομάδας 18-29 χρονών, άνδρες από 30 μέχρι 50 χρονών και γυναίκες από 30 μέχρι 55 χρονών που δεν είχαν επιχειρηματική δραστηριότητα τους τελευταίους έξι (6) μήνες πριν την υποβολή αίτησης Η ένταση της χορηγίας ανέρχεται στο 70% στους νέους ηλικίας 18-29 ενώ για άνδρες ηλικίας 30-50 και γυναίκες ηλικίας 30-55 η ένταση της χορηγίας θα ανέρχεται στο 60%. Η χορηγία υπολογίζεται πάνω στο κόστος των επιλέξιμων δαπανών της επένδυσης (εξοπλισμός, κτήρια – αγορά, κτήρια – ανέγερση, κτήρια – ανακαίνιση/διαμόρφωση χώρων, προβολή-προώθηση) με ανώτατο επιλέξιμο προϋπολογισμό ανά επιχείρηση τις €120.000 για δραστηριότητες που αφορούν τη μεταποίηση, τις υπηρεσίες, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τον τουρισμό. Ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί για τις ανάγκες του Σχεδίου ανέρχεται στα €30 εκατομμύρια .

Τέλος, σημειώνεται ότι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τις 17 Μαΐου 2021 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2021. Τα σχετικά έντυπα υποβολής των αιτήσεων  θα πρέπει να υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://fundingapps.mcit.gov.cy. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τους Οδηγούς των Σχεδίων από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και συγκεκριμένα στην Υπηρεσία Βιομηχανίας και Τεχνολογίας (http://www.meci.gov.cy).

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *