Νίκος Δένδιας: Θα θέλαμε ισχυρότερη στήριξη από την Ιταλία για τις κυρώσεις στην Τουρκία

cebdceafcebacebfcf82 ceb4ceadcebdceb4ceb9ceb1cf82 ceb8ceb1 ceb8ceadcebbceb1cebcceb5 ceb9cf83cf87cf85cf81cf8ccf84ceb5cf81ceb7 cf83cf84
facebookdendias dimaio

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Ιταλίας και συζήτησαν, μεταξύ άλλων, και για τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Ο κ. Δένδιας κατέστησε σαφές, όπως δήλωσε μετά την συνάντησή τους, ότι η Ελλάδα παρά το ότι σέβεται «την απόφασή τους και τη στάση τους η ελληνική πλευρά θα επιθυμούσε μία ισχυρότερη Ιταλική στήριξη στο θέμα των κυρώσεων» για την Τουρκία.

Η ατζέντα της συνάντησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο περιελάμβανε και θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος όπως το μεταναστευτικό, ο East Med κ.α.

Πριν αναχωρήσει για την Πορτογαλία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε σε δήλωσή του:

«Είχαμε σήμερα μία πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Ιταλό ομόλογό μου Λουίτζι Ντι Μάιο. Καλύψαμε όλα τα θέματα και των διμερών μας σχέσεων, δηλαδή από την Ιταλική πλευρά την επικύρωση της συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες αλλά και τα οικονομικά θέματα, και από την άλλη τα ευρύτερα θέματα της περιοχής μας, δηλαδή την τουρκική προκλητικότητα.

Τον ενημέρωσα για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών στις 25 Ιανουαρίου, την ευρύτερη τουρκική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και ακόμη τα ζητήματα που αφορούν τη Λιβύη και τον East Med.

Δεν έλειψε από την ατζέντα μας και το μεταναστευτικό. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχουμε μία διαρκή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με την Ιταλία.

Του κατέστησα, επίσης, σαφές ότι παρά το ότι σεβόμαστε την απόφασή τους και τη στάση τους η ελληνική πλευρά θα επιθυμούσε μία ισχυρότερη Ιταλική στήριξη στο θέμα των κυρώσεων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στο Βύρωνα: Νεκρή γυναίκα – Κρατείται ο εγγονός της

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: