Νίκος Κουρής: Ο διαβήτης είναι ένας καθημερινός αγώνας για να μπορείς να κάνεις αυτά που θέλεις

cebdceafcebacebfcf82 cebacebfcf85cf81ceaecf82 cebf ceb4ceb9ceb1ceb2ceaecf84ceb7cf82 ceb5ceafcebdceb1ceb9 ceadcebdceb1cf82 cebaceb1ceb8
09j09j

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό» βρέθηκε ο Νίκος Κουρής το πρωί της Δευτέρας και μεταξύ άλλων μίλησε για την καθημερινότητα του με τον διαβήτη.

Οι δυσκολίες, ο αγώνας και εκείνοι που παρεξηγούν την συμπεριφορά του, ήταν μερικά από τα θέματα τα οποία αναλύθηκαν στο πλατό στην συζήτηση που είχε ο ηθοποιός με τη Φαίη Σκορδά.

Ο Νίκος Κουρής μεταξύ άλλων: «Δεν είμαι καθόλου περίεργος, απλά έχω ένα θέμα που πρέπει να παρακολουθώ συνεχώς. Για οτιδήποτε θέλω να κάνω, πρέπει να παρακολουθώ αυτό το θέμα και αυτό δεν είναι εύκολο. Όλη μέρα πρέπει να το μετράω… είναι μια ολόκληρη επιστήμη.

Στα 13 μου το έπαθα, είμαι 47, περίπου 25 χρόνια. Υπάρχει ένας αγώνας με πάρα πολλά πειράματα για να το φέρεις εκεί που θέλεις και να μπορείς να ονειρεύεσαι. Όταν προσπαθείς να ρυθμίσεις το σάκχαρο, δεν είσαι τόσο κοινωνικός. Όταν πρέπει να κάνω μια ολόκληρη ιστορία για να έρθω εδώ, πολλές φορές λέω σιγά μην το κάνω. Πολλά πράγματα στη ζωή μου έχω αφήσει επειδή δεν μπορώ να τα κάνω.

Δεν είναι απλό για μένα να πάω να κάνω αυτό, μετά να πάω για γύρισμα και μετά να κάνω παράσταση. Πρέπει να κάνω ένα πράγμα που είναι σαν μαθηματική εξίσωση. Το να βάλω ένα ακόμα πράγμα μου είναι επί χίλια δύσκολο, οπότε λες το αφήνω αυτό και κάνω αυτό που είναι σταθερό.

Όταν είσαι διαβητικός, κανείς δεν καταλαβαίνει τις μεταπτώσεις της διάθεσής σου. Η διάθεση αλλάζει περίπου 7,000 φορές την ημέρα. Αυτό δημιουργεί μια δυσθυμία στους άλλους ανθρώπους, μια δυσκολία, όσο και αν σε αγαπούν. Δεν καταλαβαίνει ο άλλος πώς από τη μια στιγμή που είσαι καλά, ξαφνικά δεν είσαι».

[embedded content]

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *