ΝΑΤΟ-ΕΕ: Καταδίκη της φονικής επίθεσης στο δεξαμενόπλοιο Mercer Street

cebdceb1cf84cebf ceb5ceb5 cebaceb1cf84ceb1ceb4ceafcebaceb7 cf84ceb7cf82 cf86cebfcebdceb9cebaceaecf82 ceb5cf80ceafceb8ceb5cf83ceb7cf82
facebookmercer street

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ καταδίκασαν τη φονική επίθεση εναντίον του δεξαμενόπλοιου Mercer Street στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ομάν.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ καταδίκασαν τη φονική επίθεση εναντίον του δεξαμενόπλοιου Mercer Street στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ομάν, για την οποία οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν.

Συγκεκριμένα, το ΝΑΤΟ, με σημερινή ανακοίνωσή του καταδικάζει έντονα την πρόσφατη φονική επίθεση εναντίον του δεξαμενόπλοιου στην ακτή του Ομάν, επισημαίνοντας τα εξής: «Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας είναι ζωτικής σημασίας για όλους τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και πρέπει να τηρείται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρουμανία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Ιράν είναι πολύ πιθανό υπεύθυνο για αυτό το περιστατικό. Οι Σύμμαχοι εξακολουθούν να ανησυχούν για τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες του Ιράν στην περιοχή και καλούν την Τεχεράνη να σεβαστεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις».

Εξάλλου, ερωτηθείσα σχετικά, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης της Επιτροπής προς τον Τύπο, η εκπρόσωπος αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ναμπίλα Μασράλι, τόνισε ότι «οι πολύπλοκες συνθήκες αυτής της επίθεσης πρέπει να διευκρινιστούν» και ότι η ΕΕ σημειώνει τις αξιολογήσεις που πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ. Πρόσθεσε, ότι «τέτοιες ενέργειες είναι αντίθετες με την ασφάλεια και την ελευθερία της ναυσιπλοΐας» και τις χαρακτήρισε «απαράδεκτες».

Συνέχισε, λέγοντας ότι «τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να αποφύγουν κάθε ενέργεια που θα ήταν επιζήμια για την ειρήνη και την περιφερειακή σταθερότητα» και πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα από πολύ κοντά. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στη Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο για τις απώλειες που υπέστησαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δραματικές στιγμές – Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας – Ακούγονται εκρήξεις

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *