Νεκροί δύο εθελοντές που έκαναν το εμβόλιο κορωνοϊού των Pfizer – Biontech

cebdceb5cebacf81cebfceaf ceb4cf8dcebf ceb5ceb8ceb5cebbcebfcebdcf84ceadcf82 cf80cebfcf85 ceadcebaceb1cebdceb1cebd cf84cebf ceb5cebcceb2

emvolio

emvolio

Νεκροί δύο εθελοντές που έκαναν το εμβόλιο κορωνοϊού των Pfizer – Biontech

Μια είδηση που θα συζητηθεί έκανε την εμφάνισή της καθώς δύο εθελοντές του εμβολίου των Pfizer – Biontech έφυγαν από τη ζωή. Ασφαλές το εμβόλιο σύμφωνα με την FDA.

Σύμφωνα με έγγραφα που κυκλοφόρησαν από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), συνολικά έξι άτομα πέθαναν κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών στις ΗΠΑ.

«Συνολικά έξι εθελοντές (2 που έκαναν το εμβόλιο και 4 που έλαβαν το εικονικό φάρμακο) από 43.448 εγγεγραμμένους (0,01%) πέθαναν κατά την περίοδο αναφοράς από τις 29 Απριλίου 2020 έως τις 14 Νοεμβρίου 2020», γνωστοποιεί το FDA, μέσω ενημερωτικών εγγράφων που κυκλοφόρησαν πριν από μια προγραμματισμένη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής όπου θα πέσει στο τραπέζι η χορήγηση έκτακτης άδειας για χρήση του εμβολίου στη χώρα.

Και οι δύο εθελοντές που έκαναν το εμβόλιο ήταν άνω των 55 ετών, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα. Ο ένας από τους δύο εμφάνισε καρδιακή ανακοπή, 60 ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου, ενώ έχασε τη ζωή του τρεις ημέρες αργότερα.

Ο άλλος ασθενής, ο οποίος ήταν παχύσαρκος και έπασχε από προϋπάρχουσα αθηροσκλήρωση πέθανε από αρτηριοσκλήρωση τρεις ημέρες μετά τη λήψη του πρώτου εμβολιασμού.

Ασφαλές το εμβόλιο σύμφωνα με την FDA

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Pfizer δεν εγείρουν κάποιες συγκεκριμένες ανησυχίες για την ασφάλεια.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύτηκαν πριν από την αξιολόγηση της Πέμπτης του εμβολίου των Pfizer – BioNTech, το προσωπικό της FDA ανέφερε επίσης ότι τα δεδομένα που υποβλήθηκαν ήταν “συνεπή” με τις συστάσεις που διατύπωσε ο οργανισμός για έγκριση έκτακτης χρήσης.

Πηγή: sputniknews.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *