Νηπιαγωγεία – Δημοτικά σχολεία: Ξεκινούν οι εγγραφές – Μέχρι πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις

cebdceb7cf80ceb9ceb1ceb3cf89ceb3ceb5ceafceb1 ceb4ceb7cebccebfcf84ceb9cebaceac cf83cf87cebfcebbceb5ceafceb1 cebeceb5cebaceb9cebdcebf
facebooknipiagogeio

Ξεκίνησε από σήμερα η διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής στα δημόσια Νηπιαγωγεία και στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου.

Οι αιτήσεις για το σχολικό έτος 2021-2022 υποβάλλονται από σήμερα, Δευτέρα 1/3/2021 και ως το Σάββατο 20/3/2021.

Όπως τονίζει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών ανοίγει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, κατόπιν συνεργασίας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στη σχολική μονάδα με κάθε πρόσφορο τρόπο προς αποφυγή μετακινήσεων, όπως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή ταχυδρομείου.

Στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται παιδιά που γεννήθηκαν το 2016 και το 2017 ενώ στην A’ τάξη του δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές και μαθήτριες που γεννήθηκαν το 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

«Φέτος, νωρίτερα από ποτέ, ξεκινούν οι εγγραφές των παιδιών μας στη διετή προσχολική υποχρεωτική εκπαίδευση και στην Α’ τάξη δημοτικού σχολείου. Εν μέσω πανδημίας, οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία, για δεύτερη χρονιά, γίνονται ηλεκτρονικά, ενώ θεσμοθετήσαμε τη διενέργεια της διαδικασίας μήνα Μάρτιο, αντί του Μαΐου που ίσχυε, ώστε να οργανώνεται έγκαιρα η επόμενη σχολική χρονιά, να τοποθετούνται οι εκπαιδευτικοί μας στις θέσεις τους νωρίς και να μπορούν, έτσι, να προγραμματίσουν εγκαίρως την οικογενειακή ζωή και τις υποχρεώσεις τους» σημείωσε σε δήλωσή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε πως «η έναρξη των εγγραφών στα νηπιαγωγεία πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά και αποκλειστικά ψηφιακά δίνει ένα σαφές μήνυμα: ότι το Κράτος λειτουργεί με κατεύθυνση το σεβασμό και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Την περσινή χρονιά περισσότερες από 80.000 εγγραφές έγιναν ηλεκτρονικά, διευκολύνοντας τόσο τους γονείς, όσο και τη Διοίκηση ως προς τη διαχείριση των αιτήσεων και την κατανομή των παιδιών».

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *