Νομική δράση κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας του New Diamond αναλαμβάνει η Σρι Λάνκα

cebdcebfcebcceb9cebaceae ceb4cf81ceaccf83ceb7 cebaceb1cf84ceac cf84ceb7cf82 ceb9ceb4ceb9cebfcebacf84ceaecf84cf81ceb9ceb1cf82 ceb5cf84
fjtyu

Νομική δράση εις βάρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του πετρελαιοφόρου New Diamond, όπου την Πέμπτη εκδηλώθηκε πυρκαγιά, θα αναλάβει η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα, καθώς υπάρχει μεγάλη διαρροή από την δεξαμενή καυσίμων του.

«Θα αποφασίσουμε αν θα διεκδικήσουμε ποινικές ευθύνες, αστικές ευθύνες ή και τα δύο» δήλωσε ο Τζακάτ Γκουνεσεκάρα, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Αρχής Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

Το New Diamond, ένα πετρελαιοφόρο φορτωμένο με 270.000 τόνους αργού πετρελαίου, μεταφέρει για τις μηχανές του 1.700 τόνους ντίζελ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η ομάδα διαχείρισης της καταστροφής του Πολεμικού Ναυτικού της Σρι Λάνκα έσβησε την πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε την Δευτέρα πάνω στο New Diamond εξαιτίας ισχυρών ανέμων.

Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε την Πέμπτη, είχε ανακοινωθεί πως έσβησε την Κυριακή.

Το πλοίο βρίσκεται τώρα 41 ναυτικά μίλια (76 χλμ) από την ανατολική ακτή της Σρι Λάνκα.

Χθες Τρίτη, το ΠΝ εντόπισε μια πετρελαιοκηλίδα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το πετρελαιοφόρο, η οποία φαίνεται να έχει προκληθεί από πετρέλαιο που έχει διαρρεύσει από το μηχανοστάσιό του.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *