Νονοί, μην ξεχνάτε τα βαφτιστήρια σας! Η αποστολή σας είναι ιερή

cebdcebfcebdcebfceaf cebcceb7cebd cebeceb5cf87cebdceaccf84ceb5 cf84ceb1 ceb2ceb1cf86cf84ceb9cf83cf84ceaecf81ceb9ceb1 cf83ceb1cf82

Όταν σας έγινε η πρόταση να αναλάβετε τον θεάρεστο ρόλο του νονού, δεχτήκατε, όχι επειδή σας έλειπε ένας τίτλος δίπλα απ’ το όνομά σας, αλλά για να βιώσετε αυτήν την υπέροχη εμπειρία. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, για ποιον λόγο είπατε το «ναι» σε κάτι τόσο σοβαρό και φερθείτε με την ανάλογη υπευθυνότητα. Ακόμα κι αν σας φαίνεται αγγαρεία ή δεν προλαβαίνετε, η χαρά του βαφτιστηριού σας θα σας αποζημιώσει όσο τίποτα.

Ούτε για την κουμπαριά

Τώρα αν γίνατε νονοί για άλλους λόγους, π.χ. συμφέροντος, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να την πληρώσει το παιδί. Όποιας φύσης και αν είναι η σχέση με τους γονείς τους, ακόμα και αν ο αρχικός σκοπός δεν υφίσταται πια, δεν παύετε να είστε οι νονοί του παιδιού – έχετε αναλάβει κάποιες υποχρεώσεις ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Κάντε λοιπόν τα δέοντα γιατί τα παιδιά βλέπουν με πιο αγνά μάτια από εμάς και δεν εκλογικεύουν την αδιαφορία μας.

vap 0

vap 0

Η αδιαφορία σας πληγώνει τα παιδιά

Γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η ιερή συμφωνία σας με τους γονείς, έχουν αντίκτυπο πρωτίστως στα παιδιά. Εκείνα είναι που πληγώνονται από την αδιαφορία σας, βασανίζονται από αναπάντητα ερωτήματα και νιώθουν ένα έντονο άισθημα απόρριψης που δεν αξίζει σε κανέναν, πόσο μάλλον σε μικρά παιδιά. Είναι άδικο, η δική σας ανευθυνότητα να επηρεάζει την ψυχούλα τους στα καλύτερα χρόνια της ζωής τους.

Και τους στερεί από όμορφες παιδικές στιγμές

Εσείς μπορεί να έχετε τους λόγους σας που απομακρυνθήκατε από τους γονείς του βαφτιστηριού σας και να έχετε και όλα τα δίκια του κόσμου. Δεν έχετε δίκιο όμως να στερείτε από το παιδί μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές των παιδικών του χρόνων, τη χαρά που νιώθει όταν παίρνει τις αγκαλιές και τα δώρα σας ή τη λαμπάδα του τις άγιες μέρες του Πάσχα… είναι ανεκτίμητα όλα αυτά και τα στερείστε κι εσείς μαζί του.

Η αποστολή σας είναι… ιερή!

Και μην ξεχνάτε ότι ο θεσμός του πνευματικού γονιού δεν είναι καθόλου εθιμοτυπικός. Έχετε την ευλογία της εκκλησίας να γίνετε δεύτεροι γονείς για το βαφτιστήρι σας και να θεμελιώσετε μια σχέση που θα γεμίζει ακόμα περισσότερο τη ζωή όλων σας. Ο ρόλος σας δεν είναι αναπληρωματικός, αλλά συμπληρωματικός, και μπορείτε να δώσετε πάρα πολλά στο ανάδοχο παιδί σας, αρκεί να το θελήσετε με όλη σας την καρδιά!

Πηγή : mama365.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *