Ντιντιέ Ρέιντερς: Προχωρούν οι διαδικασίες για την εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ

cebdcf84ceb9cebdcf84ceb9cead cf81ceadceb9cebdcf84ceb5cf81cf82 cf80cf81cebfcf87cf89cf81cebfcf8dcebd cebfceb9 ceb4ceb9ceb1ceb4ceb9ceba

Η ΕΕ εκπληρώνει τη δέσμευσή της να θέσει σε λειτουργία το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό πριν από το καλοκαίρι, υπογραμμίζει  ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς.

«Ο τουριστικός τομέας έχει πληγεί σκληρά από την κρίση της COVID-19. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο σε αυτό το πλαίσιο», σημειώνει ο κ. Ρέιντερς στο AΠΕ-ΜΠΕ.

Από την αρχή της πανδημίας προσθέτει «η Επιτροπή δεσμεύτηκε να συντονίσει αυτούς τους περιορισμούς για να διαφυλάξει την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

18 09 17 image 60cc64c62cd4c

«Εκπληρώνουμε τη δέσμευσή μας να θέσουμε σε λειτουργία το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ πριν από το καλοκαίρι», υπογραμμίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο ίδιος τονίζει ότι «οι Ευρωπαίοι ανυπομονούν να ταξιδέψουν ξανά και η χρήση αυτού του μέσου σημαίνει ότι θα μπορέσουν να το κάνουν με ασφάλεια πολύ σύντομα. Μέχρι σήμερα, ήδη 17 χώρες έχουν μπει στην πύλη της ΕΕ και εκδίδουν πιστοποιητικά».

Επίσης, ο Ντιντιέ Ρέιντερς αναφέρει ότι «το πιστοποιητικό EU Digital COVID είναι δωρεάν, ασφαλές και προσβάσιμο σε όλους. Καλύπτει τον εμβολιασμό, τα τεστ και την ανάρρωση προσφέροντας διαφορετικές επιλογές στους πολίτες».

«Σέβεται πλήρως τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των προσωπικών δεδομένων»,καταλήγει.

Μέχρι στιγμής, έχουν συνδεθεί με την πύλη της ΕΕ και μπορούν να εκδώσουν πιστοποιητικά: η Ελλάδα, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Τσεχία, η Δανία, η Εσθονία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Λετονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και, εκτός ΕΕ, η Ισλανδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Οι «άγνωστες» σκηνές στο σπίτι του φονικού – Τι έκανε ο πιλότος

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *