Ξανά μαζί Rod Stewart, Ronnie Wood και Kenney Jones για νέες ηχογραφήσεις των The Faces

cebeceb1cebdceac cebcceb1ceb6ceaf rod stewart ronnie wood cebaceb1ceb9 kenney jones ceb3ceb9ceb1 cebdceadceb5cf82 ceb7cf87cebfceb3cf81ceb1cf86ceae
ronnie wood kenny jones rod stewart brit awards 2020 15251876

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1975 και δεν έχει κυκλοφορήσει μουσική από το 1973.

Τα εναπομείναντα μέλη των The Faces, οι Rod Stewart, Ronnie Wood και Kenney Jones, συγκεντρώθηκαν και πάλι για να ηχογραφήσουν καινούργια τραγούδια, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στους «The London Times» ο Wood.

Το τρίο έχει επανενωθεί τα τελευταία χρόνια, για λίγες live εμφανίσεις, αλλά δεν έχει υπάρξει καινούργιο άλμπουμ της μπάντας μετά το «Ooh La La» του 1973.

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1975 μετά την επιτυχία του Rod Stewart ως σόλο καλλιτέχνης.

Αργότερα την ίδια χρονιά ο Ronnie Wood με την κιθάρα του πήγαν στους Rolling Stones, το 1979 o Kenney Jones και τα ντραμς του αντικατέστησαν τον Keith Moon στους The Who, o Ian McLagan με τα πλήκτρα του ακολούθησε σόλο καριέρα και ο μπασίστας Ronnie Lane, ιδρυτικό στέλεχος των The Faces, έκανε το 1977 το άλμπουμ «Rough Mix» μαζί με τον Pete Townshend και μετά αποσύρθηκε από τη δράση λόγω της μάχη του με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο Ronnie Lane πέθανε το 1997 και το 2014 έφυγε από τη ζωή ο Ian McLagan. O Tetsu Yamauchi, ο μπασίστας της ύστερης περιόδου των The Faces, ζει στην Ιαπωνία και έχει απομακρυνθεί από τη μουσική βιομηχανία.

[embedded content]

Όπως σημειώνει το «Rolling Stone», η κλασική σύνθεση της μπάντας εμφανίστηκε και πάλι σε συναυλία του Rod Stewart στο Στάδιο Wembley του Λονδίνου το 1986.

Το 2010 τα εναπομείναντα μέλη, χωρίς τον Rod Stewart, έκαναν περιοδεία ως «The Faces» μαζί με τον Mick Hucknall των Simply Red (φωνή) και τον Glen Matlock των Sex Pistols (μπάσο).

Όταν το συγκρότημα εντάχθηκε στο Rock & Roll Hall of Fame το 2012, ήταν προγραμματισμένο να συγκεντρωθούν ξανά από τον Rod Stewart, αλλά ασθένεια τον ανάγκασε να κάνει ένα διάλειμμα και για μια ακόμη φορά τον αντικατέστησε ο Mick Hucknall.

To 2015 οι Rod Stewart, Ronnie Wood και Kenney Jones έπαιξαν μαζί στο πάρτι για τα 70ά γενέθλια του Rod και σε εκδήλωση για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Και πέρυσι έπαιξαν το «Stay With Me» στη λήξη της τελετής απονομής των BRIT Awards.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν συζητούσαν την προοπτική να γράψουν και ηχογραφήσουν καινούργια τραγούδια, όμως μετά την πρόσφατη συνέντευξη του Ronnie Wood αναμένονται λεπτομέρειες.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Wood είπε επίσης ότι οι Rolling Stones ετοιμάζουν μία επανέκδοση του «Tatoo You» με αφορμή τα σαράντα χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ. «Εγώ κι ο Mick (Jagger) έχουμε κάνει εννέα τραγούδια», αποκάλυψε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

[embedded content]

ΠΗΓΗ