Ξεκινά η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών: Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ – Τι αναφέρει

cebeceb5cebaceb9cebdceac ceb7 ceb5cf80ceb9cf83cf84cf81ceaccf84ceb5cf85cf83ceb7 cf84cf89cebd ceb9ceb4ceb9cf89cf84cf8ecebd ceb3ceb9ceb1
facebookgiatroi

ΦΕΚ πήρε η απόφαση για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών προκειμένου να ενισχύσουν το ΕΣΥ

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών προκειμένου να ενισχυθεί το ΕΣΥ που δοκιμάζεται από την πίεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο ΦΕΚ γίνεται αναφορά για επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών για τις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας.

Όπως σημειώνεται οι γιατροί που επιστρατεύονται είναι Πνευμονολόγοι, Παθολόγοι και γιατροί Γενικής Ιατρικής.

Διαβάστε το ΦΕΚ για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι ελήφθη για «την ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας, δεδομένου ότι η τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της Χώρας, η πληρότητα κλινών κορωνοϊού COVID-19 στην εδαφική περιοχή της 3ης, της 4ης και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η καθημερινή μετατροπή νέων κλινικών σε κλινικές COVID-19 καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας, για την περίθαλψη των νοσούντων από κορωνοϊό COVID-19».

Η απόφαση για επιστράτευση ελήφθη καθώς η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών στην έκκληση του υπουργείου Υγείας δεν βρήκε την αναμενόμενη ανταπόκριση με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι είχαν ανταποκριθεί περίπου 40 γιατροί.

Υπενθυμίζεται ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της επίταξης με την αποστολή των σχετικών «φύλλων επιστράτευσης» απαιτούνται περίπου 48 ώρες με όποιον τυχόν αρνείται να συμμορφωθεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.

Το υπουργείο Υγείας πριν την ενεργοποίηση της διαδικασίας της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών είχε ανακοινώσει και κίνητρα για τους ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να υπάρξει εθελοντική προσέλευση με τους όρους της σύμβασης των 2000 ευρώ τον μήνα ή των 250 ευρώ ανά 24ωρη εφημερία ενώ υπάρχει και η δυνατότητα part-time απασχόλησης με 1000 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Νίκος Αντωνιάδης ο δικηγόρος που πρωτοστάτησε κατά των εμβολιασμών

Η απόφαση Μητσοτάκη για πανδημία, εμβολιασμό ηλικιωμένων, σχολεία και Lockdown

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι οδηγίες για ασθενείς που δεν χρήζουν νοσηλείας

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *