Οικογενειακές διακοπές: Έξι «μυστικά» για να τις ευχαριστηθούμε όλοι

cebfceb9cebacebfceb3ceb5cebdceb5ceb9ceb1cebaceadcf82 ceb4ceb9ceb1cebacebfcf80ceadcf82 ceadcebeceb9 cebccf85cf83cf84ceb9cebaceac

Οι οικογενειακές διακοπές, οι διακοπές με τα παιδιά, μπορεί να είναι οι καλύτερες που κάναμε ποτέ, μπορεί όμως και να αποδειχθούν ιδιαίτερα… περιπετειώδεις – και όχι πάντα με την «καλή έννοια».

Τα παιδιά έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις και αυτές ισχύουν παντού και πάντοτε. Ειδικά όσο πιο μικρά είναι και επομένως δεν μπορούν να κατανοήσουν τις συνθήκες ενός ταξιδιού, πρέπει εμείς οι γονείς να φροντίσουμε ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και να διασκεδάσουμε, μικροί και μεγάλοι, το ίδιο. Παρακάτω ας δούμε έξι συμβουλές που θα μας το διασφαλίσουν αυτό, όσο είναι δυνατόν.

Ο προορισμός μας να μην είναι πάντα ο ίδιος

Στα παιδιά αρέσει η σταθερότητα μεν, αλλά το κίνητρο της εξερεύνησης ενός καινούριου μέρους είναι πάντοτε πολύ σημαντικό. Εξάλλου, ας το παραδεχθούμε, δεν είναι πάντα εύκολο να πετύχει κάποιος «με την πρώτη» το ιδανικό μέρος για οικογενειακές διακοπές, τόσο από την άποψη του καταλύματος για τη διαμονή όσο και όσον αφορά στις δραστηριότητες που προσφέρει. Ας πειραματιστούμε λοιπόν ώστε και να κερδίσουμε εμπειρίες με τα παιδιά μας και να αξιοποιήσουμε όλα όσα προφέρουν οι οικογενειακές διακοπές.

Επιλέγουμε την πιο σύντομη διαδρομή

Όλοι οι γονείς γνωρίζουν καλά πως το ταξίδι αυτό καθαυτό με τα παιδιά, κατά πάσα πιθανότητα, είναι το λιγότερο πρόκληση. Οι ατέλειωτες ώρες στο αυτοκίνητο, όσο συχνές στάσεις και να κάνουμε απλώς επιμηκύνουν την ταλαιπωρία, ενώ οι πτήσεις τράνζιτ με την μετεπιβίβαση από το ένα αεροπλάνο στο άλλο επίσης δεν «σώζουν» την κατάσταση. Τα ακινητοποιημένα σε μία θέση παιδιά ποτέ δεν περνούν καλά και η γκρίνια είναι βέβαιο πως θα έρθει, αργά ή γρήγορα. Επομένως, όσο πιο σύντομα φτάσουμε στον τελικό προορισμό, τόσο το καλύτερο για όλους.

Picture2

Βεβαιωνόμαστε πως το κατάλυμα που επιλέγουμε είναι φιλικό στα παιδιά

Εάν δεν θέλουμε να περάσουμε τις διακοπές μας ανησυχώντας για το αν το μικρό πήγε στη σκάλα, για το ότι δεν μπορεί να παίξει στην πισίνα γιατί δεν υπάρχει παιδική πισίνα, για το ότι όταν παίζει στην αυλή ενοχλούνται οι γύρω και γίνει παρατήρηση, τότε θα πρέπει εκ των προτέρων να έχουμε διασφαλίσει πως το κατάλυμα που επιλέξαμε για τις διακοπές μας, είναι φιλικό στα παιδιά. Ακόμα και το φαγητό που σερβίρει το εστιατόριο είναι καλό να ελέγξουμε, όπως επίσης και το αν υπάρχει κοντά παιδική χαρά, χώρος για ποδήλατο, τι είδους θάλασσα έχει η περιοχή κλπ.

Εμβολιαζόμαστε κατάλληλα

Υπάρχουν περιοχές του κόσμου που για να ταξιδέψουμε, πρέπει να εμβολιαστούμε κατάλληλα και εμείς και τα παιδιά μας. Σε μια τέτοια περίπτωση, τυχόν παράλειψη των εμβολίων θα αποδειχθεί το λιγότερο καταστροφική για τις διακοπές μας. Καθώς όμως τα θέματα υγείας δεν αντιμετωπίζονται με επιπόλαιους χειρισμούς, είναι καλό να φροντίσουμε εγκαίρως για τα απαραίτητα.

Δεν ξεφεύγουμε από τον οικογενειακό προϋπολογισμό

Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε από τη ατμόσφαιρα των διακοπών, τη χαλάρωση και την ευδαιμονία που αισθανόμαστε, όμως το να επιστρέψουμε στο σπίτι μας χρεωμένοι, δεν είναι λύση. Τα παιδιά μας μπορούν να διασκεδάσουν το ίδιο «με τα λίγα και με τα πολλά» κι αυτό είναι σημαντικό να μην το ξεχνάμε. Εξάλλου, αν οι διακοπές φέρουν… γκρίνιες με την επιστροφή στο σπίτι, ακυρώνεται στην πράξη όλη η καλή μας προσπάθεια.

Picture3

Δοκιμάζουμε νέα πράγματα

Οι διακοπές δεν σημαίνουν μόνο ξεκούραση, αλλά «διακοπή» από την καθημερινότητα. Δεν έχει νόημα να μεταφέρουμε τη ρουτίνα του σπιτιού σε ένα άλλο μέρος και να μείνουμε στα ίδια και τα ίδια. Κερδίζουμε εμπειρίες, χτίζουμε αναμνήσεις και τολμούμε να δοκιμάσουμε καινούρια πράγματα, τα οποία άλλωστε μπορεί και να μας ταιριάζουν οικογενειακώς πολύ περισσότερο!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *