Οι «πρωταθλητές» Γάλλοι μεταξύ των αρνητών του εμβολίου αρχίζουν να αλλάζουν γνώμη

cebfceb9 cf80cf81cf89cf84ceb1ceb8cebbceb7cf84ceadcf82 ceb3ceaccebbcebbcebfceb9 cebcceb5cf84ceb1cebecf8d cf84cf89cebd ceb1cf81
AP 21010685806203

Μια δημοσκόπηση που δόθηκε είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγο καιρό ανακήρυσσε τη Γαλλία «πρωταθλήτρια κόσμου» μεταξύ των «αντιρρησιών» του εμβολίου για τον κορονοϊό, μπροστά από τη Ρωσία και τη Νότια Αφρική. Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις 4 στους 10 Γάλλους επιθυμούσαν να εμβολιαστούν για την Covid-19.

Οι Γάλλοι βρίσκονται μεταξύ αυτών που εκφράζουν τις μεγαλύτερες επιφυλάξεις σχετικά με τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19.

Τώρα ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ εμφανίζεται ικανοποιημένος διότι το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19 έχει αρχίσει να γίνεται ευρύτερα αποδεκτό από τους Γάλλους πολίτες.

«Με χαρά διαπιστώνω ότι η αποδοχή του προγράμματος εμβολιασμού αυξάνεται και αυτό είναι μια πολύ σπουδαία είδηση για τη χώρα μας», δήλωσε ο Καστέξ σε επίσκεψη που πραγματοποίησε σε κέντρο εμβολιασμού στο ανατολικό τμήμα της Γαλλίας, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορονοϊού στη Γαλλία.

Το πιθανότερο είναι, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, να επιβληθεί από νωρίτερα νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, δηλαδή από τις 18:00 αντί για τις 20:00 το βράδυ, όπως ισχύει ήδη σε κάποιες περιοχές της ανατολικής και της νοτιοανατολικής Γαλλίας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *