Οι τελευταίες καινοτομίες ηλιακού φωτισμού ενισχύουν την ενεργειακή απόδοση και ασφάλεια στο νησί των Λειψών 

cebfceb9 cf84ceb5cebbceb5cf85cf84ceb1ceafceb5cf82 cebaceb1ceb9cebdcebfcf84cebfcebcceafceb5cf82 ceb7cebbceb9ceb1cebacebfcf8d cf86cf89

Η Signify (Euronext: LIGHT), παγκόσμιος ηγέτης στο φωτισμό, εγκατέστησε ηλιακά φωτιστικά στους Λειψούς, προστατεύοντας το περιβάλλον του νησιού και παράλληλα ενισχύοντας την ασφάλεια σε μέρη που δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός. Αυτή η βιώσιμη λύση φωτισμού υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον κ. Φώτη Μάγγο, Δήμαρχο Λειψών.

8dbc358f 79c4 4eb3 85b5 aa906c9ed521

Συνολικά τοποθετήθηκαν 28 αυτόνομα ηλιακά φωτιστικά Philips SunStay solar luminaires στις περιοχές Κάμπος, Αη Γιάννης, Κισηριά, Μοσχάτο και Αη Στάθης, σημεία στα οποία δεν υπήρχε επαρκής κάλυψη του ηλεκτρικού δικτύου, καθώς και στην παιδική χαρά του νησιού, μιας και η μέριμνα και η ασφάλειά των παιδιών αποτελεί προτεραιότητα.

Ο κ. Μάγγος, Δήμαρχος Λειψών δήλωσε ότι: “Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τα νέα μας ηλιακά φωτιστικά. Καθώς έχουμε πολλές ώρες ηλιοφάνειας καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, αυτή είναι μια πολύ αποτελεσματική και λειτουργική λύση για τις περιοχές του νησιού μας που δεν είναι συνδεδεμένες με το ηλεκτρικό δίκτυο και άκρως αισθητικά συμβατή με το φυσικό τοπίο του νησιού μας”.

9e1ddf62 0bff 4a39 a479 d48990110fd5

Το κομψό φωτιστικό Philips SunStay συνδυάζει στην κατασκευή του ένα φωτοβολταϊκό πίνακα, ένα ελεγκτή φόρτισης, μια μπαταρία με μεγάλη διάρκεια ζωής και μια πηγή φωτισμού LED σε ένα συμπαγές περίβλημα.  Αυτό κάνει την εγκατάσταση εύκολη με σχεδόν μηδαμινή συντήρηση – χωρίς καμία καλωδίωση. Ο ενσωματωμένος αισθητήρας κίνησης (PIR) εγγυάται την ασφάλεια αυξάνοντας αυτόματα το επίπεδο φωτισμού όταν πλησιάζουν άτομα ή αυτοκίνητα και μειώνοντας στο 30% όταν δεν ανιχνεύεται κίνηση. Αυτό μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και αυξάνει την εφεδρική μπαταρία.

Ο ηλιακός φωτισμός προσφέρει υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο φωτισμό με σχεδιασμό που ταιριάζει σε οποιοδήποτε περιβάλλον με ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά την επένδυση και τη συντήρηση, ακόμη και όταν αφορά ένα μόνο φωτιστικό. Αυτό τον καθιστά ιδανικό για φωτισμό σημείων όπου δεν υπάρχει ή είναι περιορισμένη η ηλεκτροδότηση, ή όπου είναι πολύ ακριβό να εγκαταστήσετε ένα δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

7780fb81 334f 44a3 8580 0b5dc83f8914

“Ο ηλιακός φωτισμός είναι βασικός άξονας της δέσμευσής μας στην αειφορία και στις κλιματικές δράσεις, καθώς στοχεύουμε στο να βοηθήσουμε τον κόσμο να προχωρήσει σε καθαρότερες τεχνολογίες. Η επέκταση του ηλιακού φωτισμού σε νέες περιοχές στην Ελλάδα, ενισχύει το όραμά μας στο να παρέχουμε στις τοπικές κοινωνίες την ασφάλεια που προκύπτει από τον ηλιακό φωτισμό υψηλής ποιότητας ” δήλωσε ο κ. Πολυδεύκης Λουκόπουλος, Country Leader Signify Greece & Israel.

Επιπλέον αυτής της καινοτόμου πρωτοβουλίας στους Λειψούς, προγραμματίζονται κάποιες δράσεις με δωρεές φωτιστικών και λαμπτήρων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των Δωδεκανήσων. Αυτό γίνεται μέσα στα πλαίσια του προγράμματος SignifyFoundation – CSR όπου έχει ως βασική δέσμευση να φέρει το πολύτιμο αγαθό του φωτισμού σε 10 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, μέχρι το 2025.

a26e0090 69c0 4341 b8cc 350da204ae9d

Η Signify υποστηρίζει την ευρεία υιοθέτηση ηλιακού και υβριδικού ηλιακού οδοφωτισμού καθώς ανοίγει το δρόμο για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και μειώνει την ανάγκη για επιπλέον σταθμούς παραγωγής ενέργειας, ενώ επιταχύνεται η κλίμακα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η τεχνολογία υβριδικών ηλιακών φωτιστικών επιτρέπει στα φωτιστικά δρόμων να χρησιμοποιούν καθαρό ηλιακή ενέργεια όταν υπάρχει ηλιοφάνεια και ηλεκτρικό ρεύμα τις υπόλοιπες ώρες.

adec5014 46e1 422c 8e62 79d1f440de65

Η χρήση ηλιακού οδοφωτισμού μειώνει το φορτίο στο δίκτυο, απελευθερώνοντας χωρητικότητα για άλλες εφαρμογές, όπως η τροφοδοσία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *