Οι 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2021

cebfceb9 10 cebaceb1cebbcf8dcf84ceb5cf81ceb5cf82 cf80cf8ccebbceb5ceb9cf82 cf84cebfcf85 cebacf8ccf83cebccebfcf85 ceb3ceb9ceb1 cf84cebf 2021
shutterstock1305281371

Με την πανδημία να έχει επηρεάσει την καθημερινότητα όλων των πόλεων παγκοσμίως, υπάρχει ένα μικρό παραθυράκι ελπίδας, μέσα από το ταξίδι. Έστω κι όταν αυτό πραγματοποιείται νοητά.

Σε πρόσφατο άρθρο του το Lonely Planet, λοιπόν, δημοσίευσε τη λίστα της Resonance Consultancy, γνωστής εταιρείας που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες παγκοσμίως για θέματα τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης, με τις 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2021.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και την ετήσια έκθεση της Resonance Consultancy, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που μπορεί να αγαπήσει κανείς σε μια μητρόπολη, παρά την αναταραχή που έχει φέρει η πανδημία, η οποία οδήγησε στο κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων λόγω των lockdowns.

Τα κριτήρια στα οποία στηρίχθηκε η έρευνα ώστε να αναδείξει την κορυφαία δεκάδα ήταν ποικίλα, όπως ο καιρός, τα τουριστικά αξιοθέατα και τα πάρκα, καθώς και ο αριθμός των check-ins και hashtags σε διάφορα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Από τις παραμέτρους που λήφθηκαν υπόψη, ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και νέα κριτήρια, προσαρμοσμένα στην πραγματικότητα της πανδημίας, όπως ο αριθμός μολύνσεων από κορονοϊό (μέχρι τον Ιούλιο).

Στην κορυφή της λίστας, λοιπόν, βρέθηκε το Λονδίνο, με τη Νέα Υόρκη να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και το Παρίσι να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Τέταρτη συναντάται η Μόσχα, με το Τόκιο και το Ντουμπάι να ακολουθούν στην πέμπτη και έκτη θέση, αντίστοιχα. Η Σιγκαπούρη τοποθετείται στην έκτη θέση, με την Βαρκελώνη να συναντάται στην όγδοη και το Λος Άντελες στην ένατη. Η κορυφαία δεκάδα ανά τον κόσμο έκλεισε με την πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *