Οι 10 καλύτεροι ντράμερ όλων των εποχών

cebfceb9 10 cebaceb1cebbcf8dcf84ceb5cf81cebfceb9 cebdcf84cf81ceaccebcceb5cf81 cf8ccebbcf89cebd cf84cf89cebd ceb5cf80cebfcf87cf8ecebd

drumms1

Από τον Ορέστη Πέτικο

Τα ντραμς γενικά είναι η καρδιά μιας μπάντας και η αλήθεια είναι ότι οι ντράμερ αδικούνται κατά καιρούς με διάφορα ανέκδοτα που κυκλοφορούν και τους ‘’κατηγορούν’’ ότι δεν ξέρουν μουσική, ότι δεν ξέρουν πότε να αρχίσουν και πότε να τελειώσουν ένα κομμάτι κλπ.

 


Ωραία τα αστεία αλλά ας δούμε πως οι άνθρωποι της λίστας που ακολουθεί θα αλλάξoυν γνώμη σε ορισμένους. 

Πάμε λοιπόν >>

10. Nicko McBrain

NickoMcBrain

Στους Iron Maiden από το 1982 μας χαρίζει μοναδικές στιγμές πίσω από το σετ του. Το στυλ του ντράμερ αποτέλεσε σημαντικό στοιχείο στον ήχο του συγκροτήματος, με την ικανότητα του να παίζει πολύ γρήγορα και την μεγάλη του αντοχή να αποτελούν σημαντικά χαρακτηριστικά του.

09. Mike Portnoy

mike-portnoy

Πασίγνωστος από τις μπάντες Avenged Sevenfold και Dream Theater, ο Mike έχει αποδείξει ότι είναι ένα φοβερό ταλέντο.

08. Matt Cameron

 matt-cameron

Βασικό όπλο σε 2 πολύ σημαντικές μπάντες, τους Soundgarden και Pearl Jam, ο Ματ στα 51 του χρόνια συνεχίζει ακάθεκτος.

07. Phil Collins

 phil-colins

Και με τους Genesis και με τη σόλο καριέρα του μόνο θετικά αποκομίσαμε από έναν λαμπρό καλλιτέχνη. Δυστυχώς όμως η μεγάλη του αγάπη για τα ντραμς του προκάλεσε μια πάθηση στα νεύρα των χεριών και οι γιατροί του απαγόρευσαν να ξαναπαίξει.

06. Ginger Baker

 ginger-baker

Ως μέλος των θρυλικών Cream, ο Baker ήταν ο πρώτος ντράμερ της ροκ μουσικής που αναγνωρίστηκε λόγω του υψηλού επιπέδου της τεχνικής του και των δυνατοτήτων του και θεωρείται δίκαια ένας από τους κορυφαίους ντράμερ όλων των εποχών.

05. Buddy Rich

 buddy-rich

Ο μετρ του είδους είχε αναδειχθεί ο καλύτερος ντράμερ του κόσμου. Ο μεγάλος τζαζίστας ντράμερ ξεχώριζε για το πάθος του, την ταχύτητα του και φυσικά την τεχνική του.

04. Neil Peart

 neil-peart

Ο 62χρονος μάστερ έχοντας ως πρότυπο τον Buddy Rich, έστησε την δικιά του αυτοκρατορία με τους Rush.

3. Dave Grohl

 dave-grohl

Οι πρωτότυπες συνθέσεις του με τους Nirvana, η δυναμική του και το τεράστιο πάθος του τον κατατάσσουν σε υψηλή θέση στους καλύτερους ντράμερ όλων των εποχών.

02. Keith Moon

 keith-moon

Ένας τρελός τρελός άνθρωπος. Ο Keith Moon έδινε την εντύπωση ότι τα ντραμς του θα πάρουν φωτιά. Αυτό βέβαια δεν απείχε πολύ από την πραγματικότητα, καθώς πολλές ήταν οι φορές που τα κατέστρεφε με μπουνιές και κλοτσιές επάνω στη σκηνή. Χωρίς περικοπές ένας τεράστιος μουσικός που δυστυχώς έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 32 μόλις ετών.

01. John Bonham

 john-bonham

Μέλος των LedZeppelin και ‘’εφευρέτης’’ των δυναμικών ντραμς. OBonham, ήταν ένας μεγάλος δάσκαλος και άφησε πίσω του ένα πολύ μεγάλο κίνημα υποστηρικτών. Είναι  για τους ντράμερ ότι ακριβώς είναι ο JimiHendrixγια τους κιθαρίστες. Ένα είδωλο που πάντα θα υπάρχει στο μυαλό τους ως πρότυπο.

 

Λυπάμαι που δεν υπάρχουν ονόματα όπως Ringo Starr, Steward Copeland, Questlove, Michael Shrieve, Dave Lombardo, Charlie Watts, Elvin Jones και άλλα.

Η επιλογή μιας λίστας είναι πάντα δύσκολη και απαιτεί θυσίες.


ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.