Οι Beatles ήθελαν να διώξουν τον George Harrison και να τον αντικαταστήσουν με τον Eric Clapton

cebfceb9 beatles ceaeceb8ceb5cebbceb1cebd cebdceb1 ceb4ceb9cf8ecebecebfcf85cebd cf84cebfcebd george harrison cebaceb1ceb9 cebdceb1 cf84cebfcebd

«Ο George Harrison είχε μια πληγή που χειροτέρευε και την αφήσαμε να πάει πιο βαθιά».

Οι Beatles έφτασαν στο σημείο να αναλογιστούν την απομάκρυνση του George Harrison μετά την προσωρινή αποχώρησή του από το συγκρότημα, σχεδιάζοντας να τον αντικαταστήσουν με τον Eric Clapton.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο John Lennon κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων για το τελευταίο άλμπουμ των Beatles, με τίτλο «Let It Be».

Ο John Lennon ανέφερε ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να προτείνει στον Eric Clapton να αντικαταστήσει τον George Harrison στο παγκοσμίου φήμης συγκρότημα, μετά την προσωρινή αποχώρηση του κιθαρίστα από την μπάντα τον Ιανουάριο του 1969, κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων για το τελευταίο άλμπουμ των Beatles.

Η ξαφνική αποχώρηση του George Harrison, ο οποίος πίστευε ότι τα τραγούδια του δεν έπαιρναν την ίδια προσοχή με τα τραγούδια του John Lennon και του Paul McCartney, προκάλεσε ανησυχία στον McCartney και στον Ringo Starr.

Ο John Lennon, ωστόσο, αν και έδειχνε κατανόηση, ήταν ρεαλιστής σχετικά με την κατάσταση.

«Ο Harrison έχει μια πληγή που χειροτερεύει και την αφήσαμε να πάει πιο βαθιά και δεν του δώσαμε καν επιδέσμους», σχολίασε χαρακτηριστικά. «Νομίζω ότι αν ο George δεν επιστρέψει μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα ζητήσουμε από τον Eric Clapton να παίξει», πρόσθεσε.

Ο George Harrison, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη μητέρα του στο Λίβερπουλ, επέστρεψε στο στούντιο έξι ημέρες αργότερα.

Οι άγνωστες δηλώσεις του John Lennon που ήρθαν στην επιφάνεια προέρχονται από τις 120 ώρες ηχητικού υλικού και πάνω από 50 ώρες αδημοσίευτου οπτικού υλικού που καταγράφηκαν από τον σκηνοθέτη Michael Lindsay-Hogg κατά τη διάρκεια των προβών και της ηχογράφησης του άλμπουμ «Let It Be» των Beatles.

Πέντε δεκαετίες αργότερα, το συγκεκριμένο υλικό χρησιμοποιήθηκε από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», Peter Jackson, για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων με τίτλο «The Beatles: Get Back» που θα κυκλοφορήσει στο Disney+ στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει επίσης ολόκληρη την τελευταία συναυλία των Beatles ως συγκρότημα, στην οροφή του κτιρίου της Apple Corps στις 30 Ιανουαρίου 1969.

Beatles - Let It Be

ΠΗΓΗ