Οι BTS απαντούν στις κατηγορίες χειραγώγησης των charts

cebfceb9 bts ceb1cf80ceb1cebdcf84cebfcf8dcebd cf83cf84ceb9cf82 cebaceb1cf84ceb7ceb3cebfcf81ceafceb5cf82 cf87ceb5ceb9cf81ceb1ceb3cf8e

«Είμαστε εύκολος στόχος επειδή είμαστε ένα boy band της K-pop με αφοσιωμένους θαυμαστές».

Οι BTS θέλουν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά την επιτυχία τους στα μουσικά charts.

Για περισσότερο από ένα χρόνο, οι υψηλές θέσεις του δημοφιλούς συγκροτήματος της K-pop στα charts αμφισβητούνται, με ορισμένους καταναλωτές και κριτικούς να θεωρούν ότι οι θαυμαστές των BTS, γνωστοί ως ARMY, μπορεί να χειραγωγούν το σύστημα, οργανώνοντας μαζικές αγορές της μουσικής του γκρουπ.

Το Billboard σημειώνει ότι τα singles των BTS βρίσκονται στην κορυφή των μουσικών charts, παρά τα ασθενέστερα νούμερα που σημειώνει το συγκρότημα στο streaming και στο ραδιοφωνικό airplay σε σύγκριση με άλλα σύγχρονα ονόματα της pop.

«Είναι μια δίκαιη ερώτηση», είπε RM των BTS, σε συνέντευξη του γκρουπ στο Billboard, σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι το έργο του ARMY ισοδυναμεί με χειραγώγηση των charts.

«Αλλά αν υπάρχει μια συζήτηση μέσα στο Billboard για το τι πρέπει να αντιπροσωπεύει το Νο. 1, τότε είναι στο χέρι τους να αλλάξουν τους κανόνες και να κάνουν το streaming να ζυγίζει περισσότερο στην κατάταξη», πρόσθεσε.

«Δεν ξέρω αν είναι σωστό να επικρίνουν εμάς ή τους οπαδούς μας επειδή φτάσαμε στο Νο. 1 με φυσικές πωλήσεις και downloads. Απλά νιώθω ότι είμαστε εύκολος στόχος επειδή είμαστε ένα boy band, ένα K-pop σχήμα και έχουμε αυτή την υψηλή αφοσίωση των οπαδών μας», τόνισε.

BTS - Blue & Grey - MTV Unplugged

Το single «Butter» των BTS εντοπίζεται αυτή τη στιγμή στο Νο. 8 του Billboard Hot 100, έχοντας βρεθεί για εννέα συνολικά εβδομάδες στο Νο. 1 του chart. Το νεότερο τραγούδι τους, το «Permission To Dance», εμφανίζεται στο Νο. 66 και έχει κυριαρχήσει για μία εβδομάδα στην κορυφή.

Ο Shin Young-Jae, πρόεδρος της δισκογραφικής εταιρείας των BTS, Big Hit Music, ρωτήθηκε από το Billboard αν η μητρική εταιρεία HYBE Corporation οργανώνει οποιαδήποτε χειραγώγηση των charts από τους θαυμαστές.

«Δεν θα ήταν ωραίο αν είχαμε πραγματικά τη δυνατότητα να οργανώσουμε κάτι τέτοιο;», είπε γελώντας.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν εξελίξεις στην αγορά (σχετικές με τους BTS) που προκαλούν αμηχανία σε ορισμένους ανθρώπους. Αλλά δεν πιστεύω ότι η αγορά των ΗΠΑ είναι μια αγορά που μπορεί να κατακτηθεί με ευκολία μόνο από τα downloads. Πιστεύουμε ότι ο αντίκτυπος των τραγουδιών φάνηκε με πολλούς τρόπους και είμαστε υπερήφανοι για αυτό το επίτευγμα», επισήμανε.

ΠΗΓΗ