Οι BTS ενδέχεται να απαλλαγούν από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στη Νότια Κορέα

cebfceb9 bts ceb5cebdceb4ceadcf87ceb5cf84ceb1ceb9 cebdceb1 ceb1cf80ceb1cebbcebbceb1ceb3cebfcf8dcebd ceb1cf80cf8c cf84ceb7cebd cf85cf80

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Νότιας Κορέας σχεδιάζει νόμο που θα επιτρέψει στους BTS να υπηρετήσουν τη χώρα τους εκτός του στρατού.

Οι BTS ενδέχεται να απαλλαγούν από την υποχρέωση να υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία τους στη Νότια Κορέα.

«Ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ένα σύστημα για την αξιοποίηση των προσώπων της δημοφιλούς κουλτούρας – τέχνης ως καλλιτεχνικό προσωπικό», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Νότιας Κορέας, Hwang Hee, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (4 Μαΐου), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο Hwang δήλωσε ότι σκοπεύει να περάσει από το κοινοβούλιο της χώρας έναν νέο νόμο που θα επιτρέπει στους αστέρες της K-pop να υπηρετούν τη χώρα τους εκτός του στρατού.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο νόμο περί στρατιωτικής θητείας, όλοι οι αρτιμελείς Κορεάτες πρέπει να εκπληρώσουν στρατιωτική θητεία περίπου δύο ετών πριν συμπληρώσουν την ηλικία των 30 ετών.

Υπάρχουν πιθανές εξαιρέσεις και μειωμένες θητείες για κορυφαίους μουσικούς της κλασικής μουσικής, καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής και Ολυμπιονίκες.

Μία τροποποίηση του νόμου που έγινε στα τέλη του 2020, πιθανώς με αφορμή τους BTS, αύξησε το όριο ηλικίας από τα 28 στα 30 έτη, αλλά δεν χορήγησε καμία εξαίρεση για τους αστέρες της K-pop.

Jin, θα γίνει 30 ετών τον Δεκέμβριο και σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, οφείλει να καταταγεί στο στρατό πριν από το τέλος αυτής της χρονιάς.

ΠΗΓΗ