Οι BTS ζητούν αναβολή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας τους

cebfceb9 bts ceb6ceb7cf84cebfcf8dcebd ceb1cebdceb1ceb2cebfcebbceae cf84ceb7cf82 cf85cf80cebfcf87cf81ceb5cf89cf84ceb9cebaceaecf82 cf83

Τα μέλη των BTS έχουν λάβει ήδη κατ’ εξαίρεση της νομοθεσίας δύο έτη αναβολής της κατάταξής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νότια Κορέα, οι RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V και Jungkook των BTS φέρονται να υπέβαλαν αίτηση αναβολής της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας τους.

Ο νόμος της Νότιας Κορέας ορίζει ότι όλοι οι άνδρες πρέπει να έχουν καταταγεί υποχρεωτικά στον στρατό ως την ηλικία των 28 ετών, ωστόσο οι BTS σχεδιάζουν να παρατείνουν την προθεσμία που έχουν έως τον Δεκέμβριο του 2022, υποστηρίζει η ιστοσελίδα Koreaboo.

Δημοσιεύματα που έκαναν την εμφάνισή τους πρόσφατα στη χώρα ανέφεραν ότι η Κορεατική Εθνοσυνέλευση συνεδρίασε για να συζητήσει μια αναθεώρηση του νόμου περί στρατιωτικής θητείας που θα επέτρεπε σε δημοφιλείς και πολιτιστικά σημαντικούς καλλιτέχνες να αντικαταστήσουν τη στρατιωτική τους θητεία με εθελοντική εργασία.

Τα μέλη των BTS έχουν λάβει αναβολή της στρατιωτικής θητείας του μέχρι την ηλικία των 30 ετών, επειδή κέρδισαν το βραβείο Hwagwan για τις προσπάθειες του συγκροτήματός τους να διαδώσει την κορεατική κουλτούρα και γλώσσα σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η αναβολή ωφελεί κυρίως τον Jin, ο οποίος είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος του συγκροτήματος. Αν δεν δινόταν η αναβολή στους BTS, ο Jin θα έπρεπε να καταταγεί στο στρατό τον επόμενο μήνα.

Σημειώστε ότι στη Νότια Κορέα η ηλικία υπολογίζεται με διαφορετικό τρόπο. Για τους Κορεάτες, όταν γεννηθεί κανείς είναι ήδη ενός έτους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στρογγυλοποιούν τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης.

Στην περίπτωση του Jin, ο οποίος τον Δεκέμβριο γίνεται 29 ετών κατά τα διεθνή πρότυπα υπολογισμού της ηλικίας και 30 ετών για τη Νότια Κορέα, έχει ήδη παρέλθει η ηλικία της υποχρεωτικής κατάταξής του στον στρατό.

BTS - UNICEF - Love Myself

Αν η αναθεώρηση του νομοσχεδίου για τη στρατιωτική θητεία ψηφιστεί, θα επιτρέψει στους BTS να εκπληρώσουν μία εναλλακτική θητεία 34 μηνών, αντί να εκπληρώσουν την κανονική στρατιωτική θητεία των 18 έως 22 μηνών που είναι υποχρεωτική για τους άνδρες της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με την Korea Herald.

Ο Boo Seung-chan, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Κορέας, σημείωσε ότι το επιτελείο στρατού της χώρας εξετάζει τις μεταβλητές.

«Όσον αφορά την αναθεώρηση του νομοσχεδίου, το Υπουργείο Άμυνας δεν μπορεί παρά να λάβει υπόψη του τις μεταβλητές της κατάστασης. Αυτό που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή είναι η κατάσταση που προκαλείται από τη συρρίκνωση του πληθυσμού», δήλωσε κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης τύπου, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Yonhap.

«Δεύτερον, υπάρχει επίσης ανάγκη για κοινωνική συναίνεση. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια δίκαιη στρατιωτική θητεία», πρόσθεσε, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει «σύνεση» σχετικά με την κατάσταση.

Στα δημοσιεύματά τους, το Yonhap και η Korea Herald σημείωσαν ότι μια υποεπιτροπή της επιτροπής άμυνας της Εθνοσυνέλευσης της Νότιας Κορέας «δεν κατάφερε να σημειώσει καμία πρόοδο» κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν στις 25 Νοεμβρίου.

Η Korea Herald περιέγραψε επίσης τη συζήτηση σχετικά με τα υπέρ και τα κατά του νόμου ως «έντονη».

Παρακάτω, δείτε την ηλικία κάθε μέλους των BTS σήμερα:

• RM – 27 ετών (12/09/1994)
• Jin – 28 ετών (04/12/1992)
• Suga – 28 ετών (09/03/1993)
• J-Hope – 27 ετών (18/02/1994)
• Jimin – 26 ετών (13/10/1995)
• V – 25 ετών (30/12/1995)
• Jungkook – 24 ετών (01/09/1995)

ΠΗΓΗ