Οι BTS μίλησαν στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

cebfceb9 bts cebcceafcebbceb7cf83ceb1cebd cf83cf84ceb7cebd 76ceb7 ceb3ceb5cebdceb9cebaceae cf83cf85cebdceadcebbceb5cf85cf83ceb7 cf84cebf

Αυτή είναι η τρίτη φορά που το συγκρότημα από τη Νότια Κορέα εμφανίζεται στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Οι BTS μετέφεραν το μήνυμα της αγάπης και της κοινότητας σε μία πραγματικά παγκόσμια σκηνή τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου παρουσιάζοντας την παγκόσμια επιτυχία τους «Permission To Dance» στη Γενική Συνέλευση των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Jungkook και ο RM εμφανίστηκαν πίσω από το βήμα του ομιλητή για να τραγουδήσουν τους πρώτους στίχους του τραγουδιού, πριν εμφανιστούν και τα άλλα πέντε μέλη του συγκροτήματος στην άδεια αίθουσα. Στη συνέχεια το συγκρότημα προχώρησε στον πανύψηλο διάδρομο εισόδου της αίθουσας και βγήκε στην πλατεία μπροστά από το εμβληματικό κτίριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Οι BTS κατέληξαν σε ένα φωτεινό κομμάτι γρασιδιού μπροστά από το κτίριο, όπου χόρεψαν το «Permission To Dance» πλαισιωμένοι από μια μεγάλη ομάδα χορευτών που κρατούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Τη μαγνητοσκοπημένη εμφάνιση των BTS προλόγισε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-In, ο οποίος ανέφερε ότι τα μέλη του συγκροτήματος είναι «ίσως οι καλλιτέχνες που αγαπούν περισσότερο οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο», σημειώνοντας ότι έχουν ονομαστεί ως ειδικοί προεδρικοί απεσταλμένοι της Νότιας Κορέας για τις μελλοντικές γενιές και τον πολιτισμό.

Jungkook - BTS

Οι BTS ανέβηκαν στη συνέχεια στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να πραγματοποιήσουν μία ομιλία με το βλέμμα στους νέους και στο μέλλον.

«Είμαστε εδώ σήμερα για να μοιραστούμε τις ιστορίες της μελλοντικής μας γενιάς», δήλωσε ο RM. «Πριν έρθουμε εδώ, ρωτήσαμε τους νέους στην εφηβεία και στη δεκαετία των 20 σε όλο τον κόσμο για τα δύο τελευταία χρόνια και για τον κόσμο στον οποίο βρίσκονται σήμερα», πρόσθεσε και παρέδωσε το μικρόφωνο στον Jin, ο οποίος ανέφερε μερικές από τις απαντήσεις που έλαβαν από τους θαυμαστές τους.

«Μπορείς να νιώσεις την ενέργεια και μόνο κοιτώντας αυτές τις λέξεις», είπε ο Jin, ο οποίος στεκόταν δίπλα σε έναν πίνακα γεμάτο με ενθαρρυντικές φράσεις όπως «ας ζήσουμε» και «ανακάλυψη».

«Υπήρχαν στιγμές κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών που ένιωθα κι εγώ μπερδεμένος και προβληματισμένος, αλλά και πάλι εδώ έχουμε ανθρώπους που φωνάζουν: “Ας συνεχίσουμε να ζούμε!”. Ας αξιοποιήσουμε αυτή τη στιγμή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!», τόνισε.

Τα μέλη των BTS μίλησαν για τη θλίψη που ένιωσαν οι θαυμαστές τους επειδή έχασαν σημαντικά ορόσημα της ζωής τους κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου lockdown για τον COVID-19, καθώς και για τη δική τους απογοήτευση που δεν μπόρεσαν να κάνουν περιοδεία όπως είχαν προγραμματίσει το 2020 και φέτος.

RM - BTS

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ΟΗΕ για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, οι BTS μίλησαν επίσης για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, με τον RM να λέει ότι έμαθε ότι «υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και τα επιλέγουν ως πεδίο των σπουδών τους». «Το μέλλον είναι ανεξερεύνητο έδαφος και εκεί θα περάσουμε, περισσότερο από όλους, το χρόνο μας».

Με αυτό τον τρόπο, έστειλαν ένα μήνυμα ελπίδας, αναφερόμενοι στους νέους ανθρώπους που επικεντρώνονται στην προσπάθεια να κάνουν τον κόσμο καθαρότερο και πιο αποτελεσματικό, ενώ ο RM απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι οι νέοι αποτελούν τη «χαμένη γενιά του COVID».

Στην πραγματικότητα, οι BTS πιστεύουν ότι ένα καλύτερο, πιο θετικό όνομα θα ήταν η «ευπρόσδεκτη γενιά», επειδή «αντί να φοβάται την αλλαγή, η γενιά αυτή τη δέχεται και συνεχίζει να προχωράει μπροστά».

Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ είναι ένα «σχέδιο για την καταπολέμηση της φτώχειας και της πείνας, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την επίτευξη της ισότητας των φύλων.

Αποστολή είναι η επίτευξη των 17 στόχων εντός της επόμενης δεκαετίας, οι οποίοι περιλαμβάνουν επίσης την ποιοτική εκπαίδευση, την παροχή καθαρού νερού και υπηρεσιών αποχέτευσης, την προσιτή και καθαρή ενέργεια, τις βιώσιμες πόλεις και κοινότητες και την υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή.

Παρακολουθήστε παρακάτω την παρουσίαση του «Permission to Dance» και την ομιλία των BTS στη Γενική Συνέλευση των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

[embedded content]

ΠΗΓΗ