Οι CHVRCHES καταρρίπτουν με το «Good Girls» τους μύθους για τα καλά κορίτσια

cebfceb9 chvrches cebaceb1cf84ceb1cf81cf81ceafcf80cf84cebfcf85cebd cebcceb5 cf84cebf good girls cf84cebfcf85cf82 cebccf8dceb8cebfcf85
CHVRCHES 15428397

Η Lauren Mayberry των CHVRCHES δεν ανήκει στα «καλά κορίτσια» που κρατούν χαμηλά το κεφάλι.

Οι CHVRCHES μοιράζονται το νέο single «Good Girls» από το επερχόμενο τέταρτο άλμπουμ τος, με τίτλο «Screen Violence», που θα κυκλοφορήσει στις 27 Αυγούστου από τις Glassnote Records και Universal Music.

Το «Good Girls» ήταν το δεύτερο τραγούδι που έγραψαν οι CHVRCHES για το «Screen Violence», θέτοντας τον τόνο του άλμπουμ.

Η δυναμική ερμηνεία της frontwoman Lauren Mayberry αποδίδει ιδανικά τους ειλικρινείς στίχους για τα μισογυνικά στερεότυπα για τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να τα καταφέρουν.

«Τα καλά κορίτσια δεν κλαίνε / Και τα καλά κορίτσια δεν λένε ψέματα / Και τα καλά κορίτσια αιτιολογούν, αλλά εγώ δεν το κάνω / Τα καλά κορίτσια δεν πεθαίνουν / Και τα καλά κορίτσια μένουν ζωντανά / Και τα καλά κορίτσια ικανοποιούν, αλλά εγώ δεν το κάνω», τραγουδά.

Η Lauren Mayberry σχολιάζει για το «Good Girls»: «Ο πρώτος στίχους (“το να σκοτώνεις τα είδωλά σου είναι μια αγγαρεία”) ήταν κάτι που έγραψα αφού άκουσα μερικούς φίλους να διαφωνούν για τις σημερινές συνέπειες του να αγαπάς ορισμένους προβληματικούς άνδρες καλλιτέχνες».

«Με εντυπωσίασαν οι αποστάσεις που θα διένυαν οι άνθρωποι για να δικαιολογήσετε τους ήρωές τους και ο τρόπος με τον οποίο αντιπαρατέθηκε με τις δικές μου εμπειρίες στον κόσμο», συνεχίζει.

«Οι γυναίκες πρέπει να αιτιολογούν συνεχώς το δικαίωμά τους να υπάρχουν και να διαπραγματεύονται για το δικό τους χώρο. Μας λένε ότι κακά πράγματα δεν συμβαίνουν στα καλά κορίτσια. Αυτό αν κάνετε τον εαυτό σας να ταιριάζει στο πρότυπο, κράτα σκυμμένο το κεφάλι και μείνε ασφαλής και αποδεκτή, θα είσαι εντάξει και απλά δεν είναι αλήθεια», τονίζει.

Το «Good Girls» είναι το επόμενο single των CHVRCHES μετά το «How Not To Drown» σε συνεργασία με έναν από τους μουσικούς ήρωες της μπάντας, τον frontman των The Cure, Robert Smith, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο παράλληλα με την ανακοίνωση του άλμπουμ «Screen Violence».

Ανυπομονώντας να επιστρέψουν σε ρυθμό συναυλιών, όπου η μπάντα και η εντυπωσιακή παραγωγή τους μπορούν πραγματικά να συνδεθούν με τους θαυμαστές, οι CHVRCHES θα ξεκινήσουν μια εκτεταμένη περιοδεία στη Βόρεια Αμερική τον Νοέμβριο.

[embedded content]

ΠΗΓΗ