Οι Coldplay μοιράζονται την ακουστική έκδοση του «Higher Power»

cebfceb9 coldplay cebccebfceb9cf81ceacceb6cebfcebdcf84ceb1ceb9 cf84ceb7cebd ceb1cebacebfcf85cf83cf84ceb9cebaceae ceadcebaceb4cebfcf83ceb7
Coldplay BRIT Awards 2021 16131272

Η ακουστική έκδοση του «Higher Power» δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό συναίσθημα.

Οι Coldplay μοιράζονται την ακουστική έκδοση του νέου τους single «Higher Power».

Το τραγούδι κυκλοφόρησε αρχικά από τις Parlophone Records / Warner Music στις 7 Μαΐου, ενώ το επίσημο μουσικό βίντεο που το συνοδεύει αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα..

Το «Higher Power» είναι το πρώτο single από το επερχόμενο ένατο άλμπουμ του βρετανικού συγκροτήματος, για το οποίο φημολογείται έντονα ότι θα έχει τον τίτλο «Music Of The Spheres».

Οι Coldplay έγραψαν το «Higher Power», ένα pop τραγούδι με επιρροές από τη δεκαετία των ’80s, μαζί με την Denise Carite (Katy Perry), τον Αργεντινό jazz πιανίστα Federico Vindver (Kanye West – «Jesus Is King») και τον Σουηδό παραγωγό Max Martin.

Ο Chris Martin εμπνεύστηκε πρώτα τον τίτλο του τραγουδιού και στη συνέχεια προσπάθησε μάταια να βρει τη μελωδία και τους στίχους που θα του ταίριαζαν.

«Αν κοιτάξεις στο τηλέφωνό μου υπάρχουν περίπου 15 Higher Power που τα έχω εγκαταλείψει επειδή δεν ήτανε αρκετά καλά», περιέγραψε ο frontmant των Colplday στον Zane Lowe και στο Apple Music.

Μία ημέρα στις αρχές του 2020 ο Chris Martin έμενε σε ένα μέρος όπου «ο νεροχύτης είχε μεγάλη ηχώ». Όταν άρχισε να παίζει ντραμς στο νεροχύτη, βρήκε ένα ρυθμό τον οποίο ηχογράφησε στο κινητό τηλέφωνό του. Στη συνέχεια πήγε στο αρμόνιο που είχε μαζί του και το «Higher Power» γεννήθηκε μέσα από αυτό το beat.

Η ακουστική έκδοση του «Higher Power» είναι αρκετά πιο λιτή από το πρωτότυπο τραγούδι, καθώς έχουν αφαιρεθεί τα έντονα στοιχεία, όμως δημιουργεί με τη μελωδικότητά του ένα εντελώς διαφορετικό συναίσθημα στον ακροατή.

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική.

ΠΗΓΗ