Οι Coldplay προαναγγέλλουν το νέο single «Higher Power»

cebfceb9 coldplay cf80cf81cebfceb1cebdceb1ceb3ceb3ceadcebbcebbcebfcf85cebd cf84cebf cebdceadcebf single higher power
Coldplay Chris Martin

Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι οι Coldplay θα κυκλοφορήσουν στις 7 Μαΐου ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Higher Power».

Οι Coldplay παρουσίασαν ένα μυστηριώδες εγχείρημα με τίτλο «Alien Radio».

Το συγκρότημα δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα είναι ένα σύντομο βίντεο που περιέχει μία σειρά από αινιγματικά μοβ σύμβολα και συνοδεύεται από ένα στατικό ήχο.

Οι Coldplay παροτρύνουν τους θαυμαστές τους να επισκεφτούν το AlienRadio.FM για να μάθουν περισσότερα.

Η ιστοσελίδα χαιρετίζει τους επισκέπτες μια περιστρεφόμενη σφαίρα στο κέντρο της οθόνης και στη συνέχεια ο δρομέας του ποντικιού μετατρέπεται σε σε ένα αστέρι.

Η μετακίνηση του δρομέα σε διάφορα σημεία της σφαίρας επιτρέπει την πρόσβαση σε μια επιλογή από πολυγλωσσικά μηνύματα, τα οποία, όπως σημειώνει το ARGN, κυμαίνονται από διαφημίσεις για εκτοξεύσεις δορυφόρων έως αποσπάσματα από κλασική λογοτεχνία, όπως μία από τις «Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς» και οι «Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων».

Παρά το έντονο στοιχείο του αινίγματος, ορισμένοι θαυμαστές των Coldplay προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν το πραγματικό μήνυμα πίσω από τις μυστηριώδεις εικόνες.

Όπως σημειώνει ο λογαριασμός ColdplayXtra του Twitter, τα μυστηριώδη σύμβολα μπορούν να αποκωδικοποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να ανακοινώνουν μια νέα κυκλοφορία από το συγκρότημα τον επόμενο μήνα: «Coldplay – Higher Power – Επτά Μαΐου».

Σε άλλο σημείο της ιστοσελίδας εντοπίζεται μια μεγάλη φράση για την οποία οι θαυμαστές των Coldplay υποπτεύονται ότι προέρχεται από τους στίχους του «Higher Power».

«Αυτή η χαρά είναι ηλεκτρισμένη και ρέεις μέσα της / Είμαι τόσο χαρούμενος που είμαι ζωντανός, χαρούμενος που είμαι ζωντανός ταυτόχρονα με εσένα», αναφέρει η φράση.

Εκτός από τον αινιγματικό ιστότοπο, τα ίδια εξωγήινα σύμβολα έχουν παρατηρηθεί επίσης σε ψηφιακούς πίνακες διαφημίσεων σε τοποθεσίες όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Σαντιάγο και η Σεούλ.

Οι Coldplay δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμα την κυκλοφορία, ωστόσο ένα νέο τραγούδι θα σύμπιπτε με την επερχόμενη εμφάνιση τους στη livestream έκδοση του φεστιβάλ «Glastonbury» που θα πραγματοποιηθεί στο Worthy Farm στις 22 Μαΐου.

Νωρίτερα φέτος δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η μπάντα του Chris Martin ετοιμάζει ένα νέο άλμπουμ με τίτλο «Music Of The Spheres».

Σύμφωνα με τη «The Sun» , μια πηγή κοντά στο συγκρότημα επιβεβαίωσε ότι οι Coldplay ηχογραφούν καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown νέα μουσική για το ένατο άλμπουμ τους.

ΠΗΓΗ