Οι Foo Fighters κυκλοφορούν ένα νέο disco άλμπουμ για τη Record Store Day

cebfceb9 foo fighters cebacf85cebacebbcebfcf86cebfcf81cebfcf8dcebd ceadcebdceb1 cebdceadcebf disco ceaccebbcebccf80cebfcf85cebc ceb3ceb9ceb1
Foo Fighters The Dee Gees 15242847

Οι Foo Fighters συστήνουν τους Dee Gees.

Οι Foo Fighters δημιουργούν τους Dee Gees, μία μπάντα αφιερωμένη στη μουσική των Bee Gees και ανακοινώνουν ένα νέο disco άλμπουμ με τίτλο «Hail Satin» που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε βινύλιο τη δεύτερη μέρα της Record Store Day 2021, στις 17 Ιουλίου.

Το άλμπουμ «Hail Satin» θα περιέχει συνολικά 10 τραγούδια, μεταξύ των οποίων τέσσερις εκτελέσεις των κλασικών τραγουδιών «You Should Be Dancing», «Night Fever», «Tragedy» και «More Than A Woman» των Bee Gees και μία διασκευή του «Shadow Dancing» του Andy Gibb.

Στη δεύτερη πλευρά του δίσκου βινυλίου θα περιλαμβάνονται οι ζωντανές εκτελέσεις πέντε τραγουδιών του τελευταίου άλμπουμ των Foo Fighters, με τίτλο «Medicine At Midnight» που ηχογραφήθηκαν στο στούντιο «606» του συγκροτήματος.

Το βινύλιο του «Hail Satin» θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα σε μία εκθαμβωτική συσκευασία στα χρώματα του ουράνιου τόξου που θα παραπέμπει στην εποχή της disco.

Οι Foo Fighters τραγούδησαν νωρίτερα φέτος τόσο το «You Should Be Dancing» (για την εκπομπή του Jo Wiley στο BBC) όσο και το «Shadow Dancing» (για το livestream του «Rock n’ Relief»).

Όπως ανέφερε ο Dave Grohl, έπαθε εμμονή με τους Bee Gees όταν παρακολούθησε το ντοκιμαντέρ του HBO για το επιτυχημένο συγκρότημα της disco μουσικής.

«Πηγαίνουμε στο στούντιο μας κάθε μέρα και γυρίζουμε πράγματα και ηχογραφούμε πράγματα. Εκείνη τη μέρα είχαμε τη λίστα με τα πράγματα που έπρεπε να κάνουμε και αυτό που έγραφε ήταν: “Ηχογραφήσετε μία διασκευή για τον Jo”», θυμήθηκε ο Dave Grohl.

«Και ενώ είχαμε αυτήν τη συζήτηση κάποιος είπε: “Έι, είδατε αυτό το ντοκιμαντέρ για τους Bee Gees;”. Και ήμουν το τελευταίο άτομο στη γη, το μόνο άτομο που δεν το είχε δει! Έτσι είπα: “Γιατί δεν κάνουμε ένα τραγούδι των Bee Gees;”. Και κάποιος απάντησε: “Εντάξει.. πώς θέλεις να το ηχογραφήσουμε”. Και είπα: “Λοιπόν, ας το κάνουμε σαν τους Bees Gees”», περιέγραψε.

«Ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε το ορχηστρικό κομμάτι και μετά σκέφτηκα: “Εντάξει, θα πάω να το τραγουδήσω…” και επιτρέψτε μου να σας πω ότι ποτέ στη ζωή μου δεν έχω τραγουδήσει έτσι, αλλά ήταν το πιο εύκολο τραγούδι που έχω τραγουδήσει σε όλη μου τη ζωή! Τραγούδησα το τραγούδι για έξι λεπτά και τελείωσα. Θα έπρεπε να τραγουδάω έτσι τα τελευταία 25 χρόνια!», συνέχισε ο frontman των Foo Fighters και των Dee Gees.

Το tracklist του «Hail Satin»

Α’ Πλευρά – The Dee Gees

1. You Should Be Dancing
2. Night Fever
3. Tragedy
4. Shadow Dancing
5. More Than a Woman

Β’ Πλευρά – Live at 606

1. Making A Fire
2. Shame Shame
3. Waiting on a War
4. No Son of Mine
5. Cloudspotter

ΠΗΓΗ