Οι Foo Fighters τιμήθηκαν με το «Global Icon Award» των MTV VMA 2021

cebfceb9 foo fighters cf84ceb9cebcceaeceb8ceb7cebaceb1cebd cebcceb5 cf84cebf global icon award cf84cf89cebd mtv vma 2021
dave grohl foo fighters mtv vma 2021 13350468894

Οι Foo Fighters βραβεύθηκαν με το πρώτο «Global Icon Award» των MTV VMA.

Ο κατάλογος των επιτευγμάτων των Foo Fighters και, ειδικότερα, του Dave Grohl, μεγάλωσε στα MTV Video Music Awards 2021, όπου οι θρύλοι της rock παρέλαβαν το «Global Icon Award» και ανέβηκαν στη σκηνή της διοργάνωσης για να παρουσιάσουν ένα medley με παλιά και νέα τραγούδια τους.

Αυτό που έκανε τη βραδιά ακόμα πιο ξεχωριστή για το πολυβραβευμένο συγκρότημα των Foo Fighters είναι ότι αποτελούν τους πρώτους αποδέκτες του ολοκαίνουργιου «Global Icon Award» των MTV Video Music Awards, το οποίο στοχεύει στην αναγνώριση καλλιτεχνών που έχουν «αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στο μουσικό τοπίο και συνεχίζουν να επηρεάζουν, να εμπνέουν και να εξελίσσονται».

Περιττό να αναφερθεί ότι, ως ένα από τα μεγαλύτερα rock συγκροτήματα στον κόσμο, οι – βραβευμένοι με 12 βραβεία Grammy – Foo Fighters είναι κάτι παραπάνω από άξιοι αυτής της τιμής.

Τους Foo Fighters προλόγισε, πριν ανέβουν στη σκηνή για την πρώτη τους εμφάνιση στα MTV VMA από το 2007, η Billie Eilish, η οποία τους αποκάλεσε «ήρωες» και «θρύλους».

Το συγκρότημα ξεκίνησε με την επιτυχία «Learn To Fly» του 1999 και στη συνέχεια έπαιξε το νεότερο τραγούδι του «Shame Shame», το οποίο ήταν υποψήφιο στα MTV Video Music Awards για τα βραβεία του Καλύτερου Rock Βίντεο, της Καλύτερης Χορογραφίας και της Καλύτερης Φωτογραφίας.

Οι Foo Fighters ήταν επίσης υποψήφιοι για το Συγκρότημα της Χρονιάς.

Έπειτα, ο Dave Grohl έβγαλε ένα από τα χαρακτηριστικά ουρλιαχτά του και οι Foo Fighters ολοκλήρωσαν την εμφάνισή τους με το «Everlong».

Η εμφάνιση της μπάντας περιλάμβανε επίσης μια τρυφερή αναφορά στον εκλιπόντα ντράμερ των Rolling Stones, Charlie Watts, που πέθανε στις 24 Αυγούστου σε ηλικία 80 ετών, καθώς τα ντραμς του Taylor Hawkins των Foo Fighters έγραφαν «Charlie RIP» στο μπροστινό μέρος.

«Σας ευχαριστούμε πολύ κυρίες και κύριοι που μας φιλοξενήσατε εδώ απόψε. Είναι μεγάλο βραβείο αυτό που λαμβάνουμε. Είμαστε μπάντα εδώ και 26 χρόνια, οπότε αισθανόμαστε πολύ όμορφα», είπε ο Dave Grohl στην ευχαριστήρια ομιλία του για το «Global Icon Award».

Με τη βοήθεια των συνεργατών του στο συγκρότημα, ο μουσικός απαρίθμησε μια σειρά ανθρώπων που ήθελε να ευχαριστήσει, μεταξύ των οποίων «όλους τους ανθρώπους του MTV στο παρελθόν και στο παρόν».

«Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για αυτό το βραβείο. Θα σας δούμε σε 26 χρόνια», αστειεύτηκε.

ΠΗΓΗ