Οι Judas Priest γιορτάζουν «50 Heavy Metal Years Of Music» με ένα συλλεκτικό box set

cebfceb9 judas priest ceb3ceb9cebfcf81cf84ceacceb6cebfcf85cebd 50 heavy metal years of music cebcceb5 ceadcebdceb1 cf83cf85cebbcebbceb5ceba

Οι Judas Priest συγκεντρώνουν σε ένα συλλεκτικό box set 50 χρόνια heavy metal μουσικής.

Οι Judas Priest, ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της heavy metal, πρόκειται να κυκλοφορήσουν ένα περιορισμένης έκδοσης box set το οποίο θα περιλαμβάνει κάθε επίσημο live και studio album τους μέχρι σήμερα, καθώς και 13 δίσκους που δεν έχουν κυκλοφορήσει ξανά.

Αυτή είναι η πιο εκτεταμένη κυκλοφορία από ακυκλοφόρητο υλικό από το τεράστιο αρχείο των Judas Priest, μια πραγματική απόλαυση για το κοινό. Το υλικό αποκαταστάθηκε και πέρασε από νέες μίξεις από τον Tom Allom στο La Cucina W8 και πέρασε από master από τον Alex Wharton στα Abbey Road Studios. Αυτή η ειδική έκδοση θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου 2021 μέσω της Sony Music.

Αυτό το ειδικό special box set έρχεται καθώς το συγκρότημα θα έχει τελικά την ευκαιρία να γιορτάσει την 50η επέτειο από το ντεμπούτο τους με μία συναυλία στο «Bloodstock Festival» στο Ηνωμένο Βασίλειο συν την έναρξη μιας περιοδείας στις ΗΠΑ αυτό το φθινόπωρο. Το «50 Heavy Metal Years Tour» περιλαμβάνει το κορυφαίο άλμπουμ των Judas Priest, «Firepower», που έφτασε στο No.5 στο Billboard 200 και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Judas Priest δημιουργήθηκαν αρχικά το 1970 στο Birmingham της Αγγλίας. Ο αρχικός πυρήνας των μουσικών τους θα άλλαζε το πρόσωπο του heavy metal. Σε όλη τη δεκαετία του ’70 οι Judas Priest άλλαξαν το πρόσωπο της metal με κλασικά άλμπουμ όπως τα «Sad Wings of Destiny» (1976), «Sin After Sin» (1977) και «Hell Bent for Leather» (1978) καθώς και μια από τις κορυφαίες ζωντανές ηχογραφήσεις τους, το «Unleashed in the East» (1979), μεταξύ άλλων.

Κατά τη δεκαετία του ’80 οι Judas Priest κατέκτησαν τον κόσμο και πραγματοποίησαν πολλές συναυλίες ως headliners, έχοντας ως οδηγό all-time classics όπως το «British Steel» (1980) και το «Screaming for Vengeance» (1982).

Επίσης ήταν ένα από τα πρώτα metal συγκροτήματα που αγκαλιάστηκαν από το τότε αναπτυσσόμενο MTV και έπαιξαν σε μερικές από τις μεγαλύτερες συναυλίες της δεκαετίας (Monsters of Rock – 1980, US Festival – 1983 και Live Aid – 1985) και είναι οι πρώτοι που φορούσαν αποκλειστικά δέρμα και καρφιά, μια εμφάνιση που άφησε εποχή και τελικά αγκαλιάστηκε από metal heads σε όλο τον κόσμο.

Judas Priest - 50 Heavy Metal Years Of Music - box set

Η επιτυχία των Judas Priest συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 και μετά με την προσθήκη του ντράμερ Scott Travis, όπως αποδεικνύεται από τα «Painkiller» (1990), «Angel of Retribution» (2005) και «A Touch of Evil: Live» (2009), το οποίο χάρισε στους Judas Priest ένα βραβείο Grammy για το τραγούδι «Dissident Aggressor».

Το 2011 ο νέος κιθαρίστας Richie Faulkner ήρθε για να αντικαταστήσει τον KK Downing που είχε φύγει το 2010. Η κίνηση φαίνεται πως αναζωογόνησε το συγκρότημα, όπως αποδεικνύεται από ένα live show στο «American Idol» που επίσης ήταν το ντεμπούτο του Faulkner με το συγκρότημα.

Το 2011 κυκλοφόρησαν τη συλλογή «The Chosen Few», η οποία περιλάμβανε κλασικές δημιουργίες των Judas Priest που επιλέχθηκαν από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της metal και το 2013 ακολούθησε το συναυλιακό DVD «Epitaph».

Το επόμενο άλμπουμ των Judas Priest ήταν το «Redeemer of Souls» του 2014, που υποστηρίχθηκε από ακόμα μια δυνατή περιοδεία. Το 2017 και το 2019 οι Judas Priest έλαβαν υποψηφιότητα για το Rock and Roll Hall of Fame και κυκλοφορήσαν το τελευταίο studio album τους μέχρι σήμερα, το «Firepower» σε παραγωγή των Andy Sneap και Tom Allom, το οποίο γνώρισε παγκόσμια επιτυχία.

Το 2020 εκδόθηκε το επίσημο και εξουσιοδοτημένο λεύκωμα «Judas Priest: 50 Heavy Metal Years». Μια έκδοση του box set με τίτλο «Reflections» θα είναι επίσης διαθέσιμη για αγορά σε CD και διπλό LP βινύλιο.

ΠΗΓΗ