Οι Metallica ηχογράφησαν ξανά τo «Nothing Else Matters» για την ταινία «Jungle Cruise»

cebfceb9 metallica ceb7cf87cebfceb3cf81ceaccf86ceb7cf83ceb1cebd cebeceb1cebdceac cf84o nothing else matters ceb3ceb9ceb1 cf84ceb7cebd
Metallica 6985

Το διαχρονικό τραγούδι των Metallica σε μία ορχηστρική εκδοχή.

Οι Metallica ηχογράφησαν ξανά την κλασική επιτυχία «Nothing Else Matters» για τις ανάγκες της νέας ταινίας «Jungle Cruise» (Περιπέτεια στη Ζούγκλα) της Disney.

Το συγκρότημα συνεργάστηκε με τον συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής James Newton Howard («News of the World», «Maleficent»), ο οποίος ονειρεύτηκε μια νέα ορχηστρική διασκευή του τραγουδιού.

Στη συνέχεια οι Metallica ηχογράφησαν τα μέρη τους για τη νέα έκδοση του «Nothing Else Matters», η οποία ακούγεται δύο φορές στην ταινία.

Το «Jungle Cruise» έκανε πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 29 Ιουλίου.

Η ανανεωμένη ηχογράφηση του «Nothing Else Matters» ξεκινά με το χαρακτηριστικό ήχο της ακουστικής κιθάρας των Metallica, πριν ακολουθήσουν η ισπανική κιθάρα και τα έγχορδα.

Ο ήχος των ντραμς ακούγεται πιο κοντά στη φύση, πιθανώς επειδή η ταινία «Jungle Cruise» έχει ως θέμα σε ένα ταξίδι στον Αμαζόνιο, ενώ η κιθάρα συνυφαίνεται στους ορχηστρικούς ήχους, φέρνοντας στο νου το πρωτότυπο τραγούδι.

Προς το τέλος η νέα εκδοχή του «Nothing Else Matters» παίρνει μια απρόσμενη τροπή για να ανταποκριθεί στη metal ιστορία των Metallica.

[embedded content]

«Ο James Newton Howard είναι ο άνθρωπος, ο μύθος, ο απόλυτος θρύλος», δήλωσε πρόσφατα ο ντράμερ Lars Ulrich σε συνέντευξή του στο «Collider».

«Λαμβάνοντας υπόψη τι έχει κάνει, είναι απόλυτη τιμή που συνεργαζόμαστε μαζί του και είμαστε ενθουσιασμένοι που άκουσε ο κόσμος τη συνεργασία μας. Είναι κάπως ενδιαφέρουσα διασκευή, αλλά και πολύ ασυνήθιστη. Γράψαμε το τραγούδι, αλλά το πήρε και το ενορχήστρωσε ξανά για να ταιριάξει στην ταινία», συνέχισε.

Στην οποία «Jungle Cruise», η οποία βασίζεται στην ομώνυμη βόλτα με σκάφος στο θεματικό πάρκο ψυχαγωγίας της Disneyland, πρωταγωνιστούν ο Dwayne Johnson στο ρόλο του κυβερνήτη σκαφών Frank Wolff και η Emily Blunt στο ρόλο της ερευνήτριας Δρ. Lily Houghton.

Η Δρ. Lily Houghton προσλαμβάνει τον Frank Wolff για να την οδηγήσει ένα αρχαίο δέντρο για το οποίο θρυλείται ότι είναι ένα σιντριβάνι της νεότητας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, αντιμετωπίζουν όλα τα είδη των κινδύνων που θα περίμενε κανείς από μια βόλτα με τη Disney.

[embedded content]

ΠΗΓΗ