Οι Nirvana είχαν χαμηλές προσδοκίες για το άλμπουμ «Nevermind»

cebfceb9 nirvana ceb5ceafcf87ceb1cebd cf87ceb1cebcceb7cebbceadcf82 cf80cf81cebfcf83ceb4cebfcebaceafceb5cf82 ceb3ceb9ceb1 cf84cebf ceac

«Φαινόταν εντελώς απίθανο ότι θα μπορούσαμε να πλησιάσουμε αυτό το επίπεδο επιτυχίας».

Ο Dave Grohl θυμάται ότι οι Nirvana δεν περίμεναν το άλμπουμ τους «Nevermind» να σημειώσει τεράστια επιτυχία.

Ο κεντρικός τραγουδιστής των Foo Fighters και πρώην ντράμερ των Nirvana μίλησε στο περιοδικό «Uncut» για το άλμπουμ «Nevermind» με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την κυκλοφορία του τον Σεπτέμβριο του 1991.

Ο Dave Grohl ανέφερε ότι οι Nirvana υποτίμησαν τον τεράστιο αντίκτυπο του «Nevermind» πριν την κυκλοφορία του και αποκάλυψε ότι τα σχόλια που λάμβανε από φίλους που άκουσαν το άλμπουμ, σημείωναν ότι «θα γίνει τεράστιο».

«Εμείς λέγαμε: “Τι; Τι λες;”. Η Donita (Sparks) από τις L7 ήρθε και είπε ότι θα γίνουμε τεράστια. Ο παλιός μου φίλος Barrett Jones, με τον οποίο μεγάλωσα στη Βιρτζίνια, ο οποίος ήταν μουσικός και παραγωγός, άκουσε το “Lithium” και είπε ότι θα γίνουμε τεράστιοι. Σκέφτηκε ότι το “Lithium” πρέπει να είναι το πρώτο single», περιέγραψε.

«Όλοι έκαναν αυτές τις μεγαλόπνοες δηλώσεις και σκέφτηκα: “Λοιπόν, είναι ωραίο να το λέτε, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί ποτέ”», πρόσθεσε.

Nirvana

Ο Dave Grohl συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει επίσης να θυμηθείτε τι ήταν δημοφιλές στη μουσική εκείνη την εποχή. Ήταν ο Wilson Phillips, ήταν η Mariah Carey και ο Bon Jovi. Δεν υπήρχαν μπάντες όπως εμείς».

«Άρα φαινόταν εντελώς απίθανο ότι θα μπορούσαμε κάποτε να πλησιάσουμε σε αυτό το επίπεδο της επιτυχίας», ανέφερε.

«Όμως, ξέρετε, όλα ακούγονταν υπέροχα: ο ήχος των ντραμς στο (στούντιο ηχογράφησης) Sound City, η παραγωγή του Butch Vig. Η μπάντα ήταν δεμένη και τα τραγούδια του Kurt ήταν υπέροχα. Κάναμε μία ή δύο ηχογραφήσεις και ίσως κάναμε ένα overdub εδώ και εκεί, ο Kurt έμπαινε και έκανε τα φωνητικά και η ερμηνεία του ήταν τόσο καθαρή, μελωδική και όμορφη που είσαι υπερήφανος και ήμασταν σίγουρα υπερήφανοι», σχολίασε ο Dave Grohl.

Το «Nevermind» ήταν το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Nirvana και το πρώτο τους στο οποίο συμμετείχε ο Dave Grohl. Εκτός από το «Lithium», το άλμπουμ περιείχε επίσης τη θρυλική επιτυχία «Smells Like Teen Spirit».

ΠΗΓΗ