Οι Rage Against The Machine παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ «Killing In Thy Name»

cebfceb9 rage against the machine cf80ceb1cf81cebfcf85cf83ceb9ceacceb6cebfcf85cebd cf84cebf cebdcf84cebfcebaceb9cebcceb1cebdcf84ceadcf81 kil
Rage Against The Machine 8062147c

Η ιστορία του τραγουδιού «Killing In The Name» των Rage Against The Machine.

Οι Rage Against The Machine μοιράστηκαν ένα σύντομο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Killing In Thy Name».

Έχοντας δημιουργηθεί σε συνεργασία με τη διεθνή κολεκτίβα καλλιτεχνών The Ummah Chroma, η ταινία ακολουθεί ένα δάσκαλο καθώς διδάσκει μια ομάδα μικρών παιδιών σχετικά με την ιστορία της καταπίεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το παρακάτω είναι μια καταγραφή αληθινών γεγονότων», αναφέρεται στην εισαγωγή του «Killing In Thy Name». «Στόχος για αυτό το έργο είναι να είναι γίνει μια έξοδος κινδύνου από τη μυθοπλασία που είναι γνωστή ως λευκότητα και να γίνει πηγή ανακάλυψης. Θυμηθείτε, τα παιδιά πάντα παρακολουθούν».

Στο ντοκιμαντέρ χρησιμοποιείται το τραγούδι διαμαρτυρίας «Killing In The Name» των Rage Against the Machine, ενώ η ταινία ολοκληρώνεται με λόγια από τα μέλη του συγκροτήματος.

«Η μητέρα μου (Mary Morello) είναι μια λευκή γυναίκα με ριζοσπαστική φωνή», λέει ο Tom Morello. «Για τρεις δεκαετίες ήταν μια προοδευτική δασκάλα σε ένα συντηρητικό γυμνάσιο και ενέπνευσε τους μαθητές να αμφισβητήσουν το σύστημα, στις πράξεις και τα λόγια της, πάντα δίδασκε ότι το ρατσισμό δεν πρέπει ποτέ να τον αγνοούμε και πρέπει πάντα να τον αντιμετωπίζουμε», συνεχίζει.

Ο μπασίστας Tim Commerford αναφέρει: «Δεν είναι επιλογή για εμάς να γράφουμε τραγούδια που έχουν κάτι να πουν για το τι συμβαίνει κοινωνικά και πολιτικά. Είναι υποχρέωση. Θέλω να χρησιμοποιήσω τη μουσική ως όπλο και να αρχίσω να ψεκάζω τους ανόητους».

«Η μουσική δεν θα υπήρχε χωρίς την πολιτική», προσθέτει ο ντράμερ Brad Wilk. «Όταν δίνουμε ένα show, αν κάτι κάνει κλικ για οποιοδήποτε παιδί στο κοινό – να ξεκινήσει αυτήν την αλλαγή, αυτή η διαδικασία να σκέφτονται για τον εαυτό τους, αυτή είναι η πιο δυνατή στιγμή που θα μπορούσαμε να έχουμε οι Rage Against the Machine ως μπάντα», εξηγεί.

Το εξώφυλλο του ντοκιμαντέρ απεικονίζει την περιβόητη φωτογραφία ενός άντρα που στέκεται δίπλα στα κρανία περίπου 1,5 εκατομμυρίου βισώνων, οι οποίοι είχαν σφαγεί εν μέρει για να τερματιστεί ο αγώνας των Γηγενών Αμερικανών για ανεξαρτησία.

[embedded content]

ΠΗΓΗ