Οι Red Hot Chili Peppers έχουν «σχεδόν τελειώσει» την ηχογράφηση του νέου άλμπουμ τους,

cebfceb9 red hot chili peppers ceadcf87cebfcf85cebd cf83cf87ceb5ceb4cf8ccebd cf84ceb5cebbceb5ceb9cf8ecf83ceb5ceb9 cf84ceb7cebd ceb7
red hot chili peppers 1613157483

Το νέο άλμπουμ των Red Hot Chili Peppers είναι «διαφορετικό και καινούργιο».

Οι Red Hot Chili Peppers έχουν «σχεδόν τελειώσει» την ηχογράφηση του επόμενου άλμπουμ τους, σύμφωνα με τον ντράμερ Chad Smith. Αυτό θα είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος στο οποίο θα συμμετέχει ο κιθαρίστας John Frusciante μετά το «Stadium Arcadium» του 2006.

Σε μια νέα συνέντευξή του στο Rolling Stone, ο Chad Smith δήλωσε ότι η μπάντα «τα πηγαίνει περίφημα» και ότι «πραγματικά ακούει ο ένας τον άλλον με έναν νέο τρόπο».

Μετά από δέκα χρόνια απουσίας από το συγκρότημα, ο John Frusciante επανήλθε στους Red Hot Chili Peppers το 2019, αντικαθιστώντας τον Josh Klinghoffer.

«Ο John έχει επιστρέψει εδώ και λίγο καιρό, οπότε είναι εντελώς φυσικό. Είναι τόσο μέσα σε αυτό. Δουλεύει τόσο σκληρά. Όλοι δουλεύουμε σκληρά, αλλά αυτός είναι εκεί με όλα τα overdubs και τη μαγεία που φέρνει», δήλωσε ο Chad Smith.

Ο John Frusciante συμμετείχε στα άλμπουμ «Mother’s Milk», «Blood Sugar Sex Magik», «Californication», «By The Way» και «Stadium Arcadium» των Red Hot Chili Peppers, τα οποία κυκλοφόρησαν μεταξύ του 1989 και του 2006.

[embedded content]

Ο Chad Smith σημείωσε ότι το συγκρότημα δεν εστιάζει στην προσπάθεια να φτάσει την επιτυχία οποιουδήποτε από αυτά τα άλμπουμ.

«Όλοι οι δίσκοι μας είναι απλά πραγματικά καλά στιγμιότυπα του σημείου στο οποίο βρισκόμαστε εκείνη τη στιγμή. Φεν μπορείς πραγματικά να λες: “Ω, Θεέ μου, ελπίζω να είναι τόσο καλό όσο και το…”. Τότε αρχίζεις να έχεις προκαθορισμένες αντιλήψεις για το τι θέλεις να γράψεις», είπε.

«Ο John δεν ήταν στην ομάδα μας εδώ και δέκα χρόνια. Αυτό είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Οπότε φυσικά και (το άλμπουμ) θα ακούγεται διαφορετικό, αλλά θα ακούγεται σαν τους τέσσερίς μας γιατί έχουμε αυτή την ιδιαίτερη χημεία όταν είμαστε μαζί», συνέχισε.

«Ακούγεται σαν τους Red Hot Chili Peppers, αλλά είναι διαφορετικό και καινούργιο, και για μένα αυτό είναι υπέροχο. Μας αρέσει πραγματικά και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό το άλμπουμ και πρέπει να ξεκινήσει από εκεί», τόνισε.

Αν και δεν αποκάλυψε την ημερομηνία κυκλοφορίας του δωδέκατου άλμπουμ του συγκροτήματος, ο Charid Smith είπε ότι θα κυκλοφορήσει πριν την τεράστια παγκόσμια περιοδεία των Red Hot Chili Peppers, που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022.

ΠΗΓΗ