Οι White Stripes γιορτάζουν τα 20 χρόνια του «White Blood Cells»

cebfceb9 white stripes ceb3ceb9cebfcf81cf84ceacceb6cebfcf85cebd cf84ceb1 20 cf87cf81cf8ccebdceb9ceb1 cf84cebfcf85 white blood cells
the white stripes 17414362

Το «White Blood Cells» έχει γίνει remaster σε υψηλή ποιότητα ήχου.

Οι White Stripes γιορτάζουν την επέτειο είκοσι ετών από την κυκλοφορία του τρίτου studio album τους, του «White Blood Cells» του 2001, με τα αποκαλυπτήρια μιας ανανεωμένης ψηφιακής deluxe έκδοσης.

Το «White Blood Cells (Deluxe)» περιλαμβάνει ως bonus υλικό το αρχική άλμπουμ σε live μορφή που ηχογραφήθηκε στο «Gold Dollar» στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν στις 7 Ιουνίου 2001.

Επιπλέον οι White Stripes μοιράζονται ένα βίντεο από την εκπληκτική ερμηνεία του τραγουδιού «I’m Finding It Harder To Be A Gentleman» από το συγκεκριμένο show.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 ετών από την κυκλοφορία του «White Blood Cells», το άλμπουμ έχει γίνει remaster σε υψηλή ποιότητα ήχου, ενώ και άλλα άλμπουμ των White Stripes θα γίνουν διαθέσιμα σε υψηλή ποιότητα αργότερα φέτος.

Για μια μπάντα που ορίζεται ευρέως από τους αυτοεπιβαλλόμενους κανόνες της, οι αυστηροί περιορισμοί που εφαρμόζονται στο «White Blood Cells» (μολονότι φαίνονται παραγνωρισμένοι από το ευρύ κοινό) ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την πρωτοποριακή φύση του άλμπουμ.

Χωρίς μπλουζ, χωρίς σόλο κιθάρας, χωρίς καλεσμένους μουσικούς, χωρίς διασκευές άλλων τραγουδιών, χωρίς μπάσο. Όλα αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιούνταν εκτενώς σε κάθε άλλη ηχογράφηση σε όλη τη σταδιοδρομία των White Stripes.

Αυτήν την άνοιξη οι White Stripes κυκλοφόρησαν επίσης ψηφιακά το φημισμένο underground remix του The Glitch Mob για το anthem «Seven Nation Army». Το «Seven Nation Army (The Glitch Mob Remix)» θα είναι επίσης διαθέσιμο σε βινύλιο 7 ιντσών από την Παρασκευή 9 Ιουλίου.

Το «Seven Nation Army (The Glitch Mob Remix)» συνοδεύεται από ένα νέο μουσικό βίντεο σε σκηνοθεσία του Stripmall, ο οποίος έχει έδρα το Λος Άντζελες.

Το «White Blood Cells» κυκλοφόρησε στις 3 Ιουλίου του 2001. Και ηχογραφήθηκε μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα στα Easley -McCain Recording Studios με παραγωγό τον ίδιο τον Jack White.

Το 2012 το «Rolling Stone» κατέταξε το «White Blood Cells» στη θέση #497 στη λίστα με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών.

ΠΗΓΗ