Ολοκληρώθηκε η αποκόλληση των δυο πλοίων που είχαν συγκρουστεί ανοιχτά των Κυθήρων

cebfcebbcebfcebacebbceb7cf81cf8eceb8ceb7cebaceb5 ceb7 ceb1cf80cebfcebacf8ccebbcebbceb7cf83ceb7 cf84cf89cebd ceb4cf85cebf cf80cebbcebf
facebooklimeniko skafos

Oλοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες αποκόλλησης των δύο φορτηγών πλοίων «KIVELI» σημαίας Λιβερίας και «AFINA I» σημαίας Μάλτας, που είχαν συγκρουστεί υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες στις 13/02 στη θαλάσσια περιοχή 10 μίλια βορειοδυτικά των Κυθήρων, με αποτέλεσμα να υπάρξει εισροή υδάτων και στα δύο.

Τα δύο πλοία είχαν ρυμουλκηθεί επικολλημένα στον όρμο Βατίκων με τη βοήθεια τεσσάρων ρυμουλκών.

To φορτηγό πλοίο KIVELI είχε πέσει με την πλώρη στη μέση του φορτηγού AFINA I. Το «KIVELI» παραμένει στον όρμο Βατίκων, όπως και το «AFINA I», παρουσία τριών ρυμουλκών πλοίων, καθώς και υπό την επιτήρηση δύο περιπολικών σκαφών για την παροχή τυχόν συνδρομής.

Το AFINA με 18 μέλη πλήρωμα (16υπήκοοι Γεωργίας και δύο Ρώσοι),είναι φορτωμένο με 12.069 μετρικούς τόνους σιδηρομετάλλευμα και είχε προορισμό την Ισπανία, ενώ το KIVELI που έχει 24 άτομα πλήρωμα (1 υπήκοο Γεωργίας και 23 Φιλιππίνων), είναι φορτωμένο με 36.100 μετρικούς τόνους λίπασμα και είχε προορισμό τη Βουλγαρία.

Στα δύο πλοία πραγματοποιήθηκε υποθαλάσσια επιθεώρηση από δύο επόπτες ιδιωτικών καταδυτικών συνεργείων, ενώ δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών απαγορεύθηκε ο απόπλους των «KIVELI» και «AFINA I», μέχρι την προσκόμιση των κυβερνητικών πιστοποιητικών καλής αξιοπλοΐας των πλοίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στόχος το άνοιγμα στις αρχές Απριλίου – Τι θα γίνει με σχολεία και λιανεμπόριο

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *