Οργή για τα ρατσιστικά σχόλια στη φιναλίστ των γαλλικών καλλιστείων – Έγινε στόχος για την εβραϊκή καταγωγή της

cebfcf81ceb3ceae ceb3ceb9ceb1 cf84ceb1 cf81ceb1cf84cf83ceb9cf83cf84ceb9cebaceac cf83cf87cf8ccebbceb9ceb1 cf83cf84ceb7 cf86ceb9cebdceb1
yhj89h

Η φιναλίστ των καλλιστείων για τη Μις Γαλλία 2021 είναι εβραϊκής καταγωγής, γεγονός που για κάποιους λειτούργησε ως άλλοθι για να προβούν σε αντισημιτικά σχόλια στα social media.

Τα σχόλια προκάλεσαν με τη σειρά τους τη γενική κατακραυγή, αλλά και μια αστυνομική έρευνα.

Η 21χρονη April Benayoum κατατάχθηκε δεύτερη στα καλλιστεία του Σαββάτου και στη συνέντευξη που έδωσε αποκάλυψε πως είναι εβραϊκής καταγωγής.

Κάποιοι επιτέθηκαν στο νεαρό κορίτσι στο Twitter με αντισημιτική ρητορεία, σχόλια που καταδίκασε ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Σε συνέντευξή της μάλιστα στην εφημερίδα «Var-Matin», η Benayoum είπε πως άκουσε για τις αντισημιτικές προσβολές που δέχεται στα κοινωνικά μέσα από τους συγγενείς της.

«Είναι λυπηρό να βλέπεις τέτοια συμπεριφορά το 2020», είπε η νικήτρια των καλλιστείων της Προβηγκίας, «πραγματικά καταδικάζω αυτά τα σχόλια, αλλά δεν με επηρεάζουν καθόλου».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Gérald Darmanin, δήλωσε «βαθύτατα σοκαρισμένος από τη βροχή των αντισημιτικών σχολίων», προσθέτοντας πως δεν θα ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές. Ο ίδιος αποκάλυψε πως το θέμα είναι πλέον ζήτημα των διωκτικών αρχών.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *