Ουκρανία: Κλείνουν τα 502 καταστήματα Zara στην Ρωσία – Μπλόκο και στις online αγορές

cebfcf85cebacf81ceb1cebdceafceb1 cebacebbceb5ceafcebdcebfcf85cebd cf84ceb1 502 cebaceb1cf84ceb1cf83cf84ceaecebcceb1cf84ceb1 zara cf83
facebookrussia

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλείνουν τα 502 καταστήματα Zara στην Ρωσία και η εταιρεία διακόπτει τις online αγορές στην χώρα

Η ισπανική εταιρεία λιανικής μόδας Inditex διέκοψε τις συναλλαγές της στη Ρωσία, κλείνοντας τα 502 καταστήματά της και σταματώντας τις διαδικτυακές πωλήσεις, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της το Σάββατο.

Ο ιδιοκτήτης της Zara ακολουθεί μερικές από τις μεγαλύτερες δυτικές μάρκες που έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του κύριου ανταγωνιστή της H&M, μετά την εισβολή στην Ουκρανία και την επιβολή οικονομικών κυρώσεων.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες η Inditex δεν μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχεια των εργασιών και των εμπορικών συνθηκών στη Ρωσική Ομοσπονδία και αναστέλλει προσωρινά τη δραστηριότητά της», δήλωσε η μεγαλύτερη εταιρεία μόδας στον κόσμο. Η Ρωσία ήταν ένα σημαντικό στοιχείο της αύξησης των πωλήσεων το 2021 για την Inditex

Η Ρωσία αντιπροσωπεύει περίπου το 8,5% του παγκόσμιου EBIT (κέρδη προ τόκων και φόρων) του ομίλου και όλα τα καταστήματα Inditex λειτουργούν σε βάση ενοικίασης, ανέφερε η Inditex. «Η επένδυση δεν είναι σχετική από οικονομική άποψη».

Η Inditex είπε ότι θα δώσει στο εργατικό δυναμικό της που αποτελείται από περισσότερα από 9.000 άτομα ένα ειδικό σχέδιο υποστήριξης, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Ο όμιλος είχε πει ότι τα 79 καταστήματά του στην Ουκρανία έχουν ήδη κλείσει προσωρινά.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κατάστημα λιανικής μόδας της Ισπανίας Mango δήλωσε την Πέμπτη ότι κλείνει προσωρινά τα 120 ρωσικά καταστήματά του και η Tendam, ο τρίτος μεγαλύτερος όμιλος ρούχων, δήλωσε ότι είχε λάβει παρόμοια απόφαση το Σάββατο.

«Ο συνδυασμός της πτώσης του ρουβλίου που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες αυξήσεις τιμών για τον Ρώσο καταναλωτή και αυξημένες υλικοτεχνικές δυσκολίες θα δυσκολέψει τη λειτουργία όλων των λιανοπωλητών που εισάγουν στη Ρωσία, ακόμη και αν δεν υπάρχουν άμεσες κυρώσεις στις κατηγορίες προϊόντων τους» λένε οι αναλυτές.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Μεγάλοι οίκοι μόδας αναστέλλουν τις πωλήσεις τους στη Ρωσία

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.