Ουκρανία: Πώς αποφεύχθηκε ο Γ Παγκόσμιος Πόλεμος – Οι ΗΠΑ εξέταζαν ρίψη Tomahawk στο Ντονμπάς

cebfcf85cebacf81ceb1cebdceafceb1 cf80cf8ecf82 ceb1cf80cebfcf86ceb5cf8dcf87ceb8ceb7cebaceb5 cebf ceb3 cf80ceb1ceb3cebacf8ccf83cebcceb9
facebookhpa rosia 2

Οι ΗΠΑ εξέταζαν σοβαρά το ενδεχόμενο εμπλοκής τους στον πόλεμο της Ουκρανίας, με επιχείρηση στο Ντονμπάς

Ένα βήμα πριν από τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε ο πλανήτης, μόλις πριν από μερικές ημέρες, σύμφωνα με αποκάλυψη του Ρώσου στρατιωτικού εμπειρογνώμονα Αλεξέι Λεονκόφ.

Όπως αναφέρει το SM-News, οι ΗΠΑ εξέταζαν σοβαρά το ενδεχόμενο εμπλοκής τους στον πόλεμο της Ουκρανίας, με επιχείρηση στο Ντονμπάς. Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό εμπειρογνώμονα, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ επεξεργάζονταν επίθεση στο DPR και το LPR από τη θάλασσα και συγκεκριμένα με χτύπημα με πυραύλους Tomahawk υψηλής ακρίβειας.

«Την παραμονή της ειδικής επιχείρησης, η ηγεσία των δυτικών χωρών συζήτησε τη συμμετοχή του αμερικανικού στόλου σε αυτή τη σύγκρουση. Τους ενδιέφερε το ερώτημα εάν η Ρωσία θα αντιδρούσε στην εκτόξευση των Tomahawks στο Ντόνιετσκ», σημείωσε ο ειδικός, καθώς οι σκέψεις για μια τέτοια επιχείρηση υπήρχαν πιο πριν από την ρωσική επέμβαση.

«Συνειδητοποίησαν ότι ήταν απαραίτητο να επιτευχθεί ένα σχολαστικό πέρασμα ενός πυραύλου μεταξύ Κριμαίας και Υπερδνειστερίας, ώστε να μην καταρριφθεί. Και σίγουρα θα καταστραφούν. Οι δυτικοί πολιτικοί έχουν καταλάβει ότι η Ρωσία θα έρθει σε αντιπαράθεση σε κάθε περίπτωση όταν εκτοξεύει πυραύλους στο Ντονμπάς», είπε ο Λεονκόφ.

Οι σκέψεις των δυτικών με πυραυλικά χτυπήματα στο Ντονμπάς, υπήρχαν πριν από την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία. Τελικά ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος αποφεύχθηκε γιατί οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έκαναν πίσω, καθώς θεώρησαν ότι ένα χτύπημα με Tomahawks στο Ντονμπάς θα είχε ολέθριες συνέπειες.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.