«Ούτε άτυπη καταγγελία», λέει η ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας για την καταγγελία Μπεκατώρου

cebfcf8dcf84ceb5 ceaccf84cf85cf80ceb7 cebaceb1cf84ceb1ceb3ceb3ceb5cebbceafceb1 cebbceadceb5ceb9 ceb7 cebfcebccebfcf83cf80cebf
facebookMpekatorou

Απέφυγε να πάρει σαφή θέση για τη συγκλονιστική καταγγελία που έκανε η χρυσή Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, η ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, αφήνοντας επί της ουσίας αιχμές για την αυθεντικότητα των λεγομένων της καταξιωμένης αθλήτριας.

Μια συγκλονιστική μαρτυρία κατέθεσε η χρυσή ολυμπιονίκης στην Ιστιοπλοΐα Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε, από παράγοντα της ομοσπονδίας, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι».

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 24 ώρες για να υπάρξει η πρώτη αντίδραση της ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, η οποία δεν ήταν αυτή που θα περίμενε κανείς. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως δεν υπήρξε καμία καταγγελία από πλευράς της αθλήτριας, ούτε καν ανεπίσημη, και με δυσκολία καταδικάζονται όλα όσα υποστήριξε η Σοφία Μπεκατώρου. Όπως είναι λογικό, η στάση της ομοσπονδίας έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις.

Η ανακοίνωση

Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά.

Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου.

Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λιανεμπόριο: Ανοίγουν τα καταστήματα – Πώς θα λειτουργούν – Όλοι οι κανόνες και τα μέτρα προστασίας

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *